Cercetări ale Poliţiei la Clubul Sportiv Ploieşti. Sunt verificate documentele de studii ale şefilor. Directorul adjunct: „E o nebunie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploieşti
Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploieşti

Poliţia Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, face verificări care vizează şefii Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM). Anchetatorii verifică documentele de studii în baza cărora s-au făcut angajările personalului din conducerea Clubului.

CSM  se află în subordinea Consiliului Local Ploieşti.

Conform informaţiilor oficiale ale Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, ”în cauză a fost întocmit un dosar”. Reprezentanţii Poliţiei au refuzat să ofere mai multe amănunte cu privire la această anchetă.

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a confirmat pentru ”Adevărul” că este la curent cu verificările care se fac la Clubul Sportiv Municipal.

”Se pune problema studiilor”

”Ştiu că sunt nişte verificări efectuate la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Din câte am înţeles se pune problema studiilor sau îndeplinirii criteriilor cu privire la studiile efectuate de cei care sunt angajaţi acolo raportat la obligaţiile legale când se face o angajare pe o funcţie de conducere sau alte funcţii din cadrul instituţiei respective. Înţeleg că aici sunt probleme. Eu înţelesesem că este vorba despre directorul adjunct, nu ştiu să vă spun exact”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Acesta a ţinut să precizeze că CSM Ploieşti se află în subordinea Consiliului Local Ploieşti, iar angajările la club sunt decise de un comitet de coordonare.

”Majoritate PSD – ALDE, pe tot ce înseamnă angajări în cadrul acestui Club Municipal, şi-a desemnat un comitet de coordonare care gestionează inclusiv angajările în cadrul CSM. Nu mi-au dat voie, deşi este în atribuţiile mele, conform legii să constitui eu comisia sau comisiile de concurs”,a precizat Adrian Dobre.

Surse apropiate de anchetă au precizat că poliţia s-a deplasat la sediul CSM Ploieşti unde au verificat documentele existente la dosarul de angajare al mai multor angajaţi ai clubului. Vizate au fost persoanele care ocupă funcţii de conducere. Informaţi a fost confirmată pentru ”Adevărul” de Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM.

”Exsită o reclamaţie a unuia, nu vreau să dezvot subiectul”

”Nu este un dosar penal, se fac nişte verificări, asta este altă treabă”, a declarat Lucian Rădulescu.

Întrebat care este scopul acestor verificări, Rădulescu a precizat: ”Este o nebunie ce se întâmplă în ţară în ziua de astăzi. Nimeni nu a fost audiat. Se verifică cum s-au susţinut examenele. N-a chemat pe nimeni la Poliţie, nicăieri. A venit şi s-a uitat în documentele de la mai multe persoane şi atât, la toată lumea care are funcţie de conducere. Am întrebat şi eu de ce. Există o reclamaţie a unuia, nu vreau să dezvolt subiectul. Eu eram consiler al CSM, adică mai mare decât directorul. Credeţi că mă interesa să fac vreo tâmpenie vreodată?”, a declarat Lucian Rădulescu.

Rădulescu a precizat că s-a angajat pe postul de director adjunct al CSM Ploieşti, în vara anului trecut, după ce a susţinut un examen la care a luat media peste 8. Acesta a adăugat că la concurs s-a mai înscris un candidat, dar nu s-a mai prezentat la examen.

Întrebat dacă are studii superioare care să-i permită să ocupe o funcţie de conducere, Luciar Rădulescu a precizat că a absolvit o facultatea de sport din Braşov, dar a refuzat să spună care anume este unitatea de învăţământ superior care a emis diploma de studii. ”Îmi rezerv dreptul de a nu spune”, a concluzionat directorul adjunct al CSM Ploieşti.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite