Căutări disperate în munţi după maratonistul dispărut duminică. Trei câini de urmă, zeci de salvamontişti şi jandarmi scotocesc pădurile

0
0
Crivăţ Alexandru Cornel, maratonistul căutat în pădurile din Azuga FOTO Instagram
Crivăţ Alexandru Cornel, maratonistul căutat în pădurile din Azuga FOTO Instagram

Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani care au plecat luni dimineaţă în câutarea sportivului dispărut încă de duminică nu au găsit, după aproape zece ore, nici un indiciu sau semn care să le dea vreo speranţă că sunt pe drumul cel bun.

Cornel Alexandru Crivăţ (39 de ani) din Azuga a plecat să se antreneze pe trasee de munte, duminică la prânz. Chiar tatăl său l-a lăsat în dreptul drumului care duce spre Valea Limbăşelului. Acolo este un circuit de MTB, de aproximativ 30 de kilometri, unde Alexandru obişnuia să se antreneze: Valea Limbăşelului-Susai-Valea Azugii.

 Este un atlet experimentat, care a participat la maratoane pe munte, şi un foarte bun cunoscător al zonei. Complicat este că cei care îl caută acum spun că Alexandru era în stare să ajungă rapid chiar şi până la Predeal, unde obişnuia să coboare pe pârtie. Nimeni nu poate preciza acum cu exactitate care a fost traseul exact ales duminică de bărbat şi unde ar fi bine să se concentreze cu căutările.

Sunt zeci de persoane care participă la căutări: jandarmi montani din Buşteni, din Predeal, salvamontişi şi localnici buni cunoscători ai muntelui. Au fost aduşi inclusiv trei câini de urmă, dar fără rezultat decoamdată.

Deşi este zăpadă încă pe mare parte din traseu, din cauza soarelui puternic, urmele lăsate de bocanci dispar în câteva zeci de minute, astfel că oamenii nu se pot orienta după aşa ceva. În plus, se ştie că Alexandru era un căutător de coarne de cerb şi îi plăcea să se afunde mult în pădure, prin văi greu accesibile chiar şi pentru un sportiv.

Căutările au început încă de duminică seară, dar s-au oprit luni dimineaţă în jurul orelor 3. Au fost reluate câteva ore mai târziu de alte echipe.

Salvatorii mai au la dispoziţie doar maximum două ore de lumină. Noaptea căutările sunt aproape inutile.

Problema este că începând de marţi se anunţă din nou ninsori şi vreme rea, iar şansele ca bărbatul să fie găsit în viaţă se diminuează.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri