Cabana Caraiman, cumpărată de celebrul violonist Alexandru Tomescu. Planurile sale de restaurare

0
Publicat:

Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat cabana Caraiman din Munții Bucegi și are planuri mari. Tomescu intenționează să o restaureze și să o reintroducă în circuitul turistic.

Alexandru Tomescu e cel mai cunoscut violonist român contemporan. FOTO Arhivă Adevărul
Alexandru Tomescu e cel mai cunoscut violonist român contemporan. FOTO Arhivă Adevărul

Cel mai cunoscut violonist român, Alexandru Tomescu, a cumpărat cabana de la un om de afaceri britanic, care o achiziționase în urmă cu 16 ani. De altfel, britanicul era decis să vândă cabana încă din 2019 și i-a fixat și un preț - 200.000 de euro, scrie Profit. Totuși, în cele din urmă cei doi au bătut palma pentru o sumă ceva mai mică. 

Cabana Caraiman. FOTO Wikipedia
Cabana Caraiman. FOTO Wikipedia

Tomescu spune că a ajuns prima dată la Caraiman în urmă cu peste 20 de ani, pe vremea când era student. S-a îndrăgostit iremediabil de această cabană, iar apoi a revenit de fiecare dată când a avut ocazia. Anul acesta, pe 16 iulie, el a susținut un concert chiar în faţa cabanei Caraiman. Evenimentul a marcat încheierea Turneului Internaţional Stradivarius - „PAGANINI MAGIC".

Va reda cabana circuitului turistic

.„Poate este o înclinație profesională – atunci când ești violonist ești obișnuit să lucrezi și cu lucruri vechi. Viorile bune sunt cele vechi. Trebuie să le repari... sunt lucruri care au nevoie de intervenția mea, care au nevoie să fie salvate. Este un loc unic, plin de energie și cu o amplasare și o priveliște senzaționale. Este una dintre puținele cabane din România cu arhitectură montană. Are istorie. Și aparține Bucegilor, leagănul alpinismului din Carpați”, a declarat Tomescu, pentru sursa citată.

Cunoscutul violonist are acum planuri mari și promite că va renova cabana, care va fi reintrodusă în circuitul turistic. Construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor, cabana a ajuns în ultimii ani într-o stare avansată de degradare. Ultimul administrator al cabanei a decedat acum trei ani, iar omul de afaceri britanic a devenit treptat tot mai dezinteresat de imobil.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite