Bilanţul unui Paşte mai liniştit ca în alţi ani, în Prahova: 63 de permise reţinute, 95 de infracţiuni, câteva mii de contravenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul faptelor comise cu violenţă a scăzut semnificativ, în Prahova, în mini-vacanţa de 1 Mai şi Paşte, la fel şi numărul accidentelor rutiere grave. Poliţiştii din judeţ spun că anul acesta nu s-au înregistrat evenimente deosebite, fiind unele dintre cele mai sigure şi liniştite sărbători din ultimii ani

Peste 600 de poliţişti din Prahova au acţionat zilnic, în perioada mini-vacanţei, iar pe 6 mai, numărul a fost suplimentat, pentru o întoarcere în siguranţă a turiştilor, prin angrenarea mai multor poliţişti de la rutieră, transporturi şi ordine publică.

Potrivit bilanţului întocmit de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, efectivele rutiere au organizat 36 de acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 867 de conducători auto şi au fost controlate 225 de autovehicule de transport persoane şi mărfuri.
 
Pentru neregulile depistate, agenţii rutieri au constatat 15 infracţiuni şi 1.335 de contravenţii rutiere, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (755 pentru viteză excesivă, 22 pentru abateri ale pietonilor, 153 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 15 pentru conducere sub influenţa alcoolului etc.).

Totodată, au fost reţinute 63 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare auto.

Peste 1.500 de contravenţii în mediul rural

În oraşe, agenţii de siguranţă publică au constatat 22 de infracţiuni (19 în flagrant) şi 576 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 136.980 lei.

Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 1.232 de vehicule.

În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost înregistrate 73 de infracţiuni şi 1.537 de contravenţii. De asemenea, au fost executate 28 de acţiuni şi razii şi au fost controlate 3.120 de autovehicule, ocazii cu care 61 de conducători auto au fost verificaţi cu aparatul etilotest.

Mai puteţi citi

FOTO Mii de ploieşteni au luat Lumina Sfântă, în aer liber, la Catedrala Sfântul Ioan

Opt magazine din piaţa Malu Roşu din Ploieşti au ars într-un incendiu
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite