Bacalaureatul olimpicilor 2014, organizat tot la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureatul olimpicilor este organizat pentru a doua oară consecutiv la Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti
Bacalaureatul olimpicilor este organizat pentru a doua oară consecutiv la Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti

Aproximativ 160 de olimpici şi sportivi care participă la competiţii internaţionale vor susţine în luna mai, la Ploieşti, bacalaureatul special. Este pentru al doilea an, consecutiv, când BAC-ul olimpicilor este organizat la Ploieşti

Ministerul Educaţiei a publicat listele cu olimpicii care vor susţine examenul de Bacalaureat în sesiunea specială de anul acesta, care se va desfăşura tot la Ploieşti, şi tot la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din oraş.

În total, este vorba de 106 olimpici sportivi şi 51 de olimpici internaţionali la Chimie, Informatică, Biologie, Matematică, Fizică, Limba Rusă, Astronomie şi Astrofizică, Geografie sau olimpici care îşi dau admiterea la universităţi din străinătate.

În ceea ce priveşte sportivii, absolvenţii de liceu care participă la BAC-ul special, fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale şi sunt campioni la gimnastică aerobică, powerlifting, fotbal tenis, lupte, înot, canotaj, şah, scrimă, triatlon, judo, tenis, haltere, tir sportiv, baschet, ciclism, atletism, orientare, box, karate, schi, biatlon, handbal şi călărie.

Printre candidaţi se numără şi 7 sportivi din Prahova la înot, ciclism şi box.

Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, urmând să se încheie pe 29 mai, cu proba de Limba şi literatura maternă.

În 2013, 105 candidaţi dintre cei 209 care au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială, organizată în 2013, au promovat examenul, rata de promovare fiind de la 50,23%. De asemenea, au fost eliminaţi, pentru tentativă de fraudă, trei candidaţi.

În 2012, sesiunea specială a bacalaureatului a generat un întreg scandal, existând suspiciuni că un sfert dintre elevii care au susţinut Bacalaureatul special, dedicat olimpicilor şi sportivilor, n-aveau ce să caute pe liste, neîndeplinind condiţiile cerute de Ministerul Educaţiei.

Examenele de la bacalaureatul special se desfăşoară la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti, iar pe parcursul examenelor, candidaţii vor fi cazaţi la Colegiul Tehnic Lazăr Edeleanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, Aurel Graur, candidaţii care vor fi cazaţi trebuie să aducă avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie cu maximum 48 de ore înainte de începerea cazării.

Cazarea se realizează pe baza unei confirmări de înscriere eliberată după depunerea dosarului de înscriere la centrul de examen.

Vă mai recomandăm

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite