Aventurile de coşmar ale unui dâmboviţean la Ploieşti. Răpit, sechestrat în portbagaj şi tâlhărit de hoţii din Mimiu

0
0
Un dâmboviţean a fost sechestrat în portbagajul maşinii de doi tâlhari din cartierul ploieştean Mimiu FOTO Arhivă
Un dâmboviţean a fost sechestrat în portbagajul maşinii de doi tâlhari din cartierul ploieştean Mimiu FOTO Arhivă

Doi tineri din Prahova, dintre care unul este minor, au fost condamnaţi la închisoare cu executare, fiind găsiţi vinovaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic şi tâlhărie.

Cei doi, Silvian Luncă şi Constantin D., au răpit un bărbat din Dâmboviţa, l-au forţat să intre în portbagajul maşinii sale, i-au furat banii şi cardul din portofel şi ulterior l-au abandonat în parcarea unui mall din Ploieşti.

Aventura bărbatului din Dâmboviţa s-a petrecut în noaptea de 13 iunie 2020. Acesta venise în Ploieşti să cumpere o shaorma, după cum a mărturisit anchetatorilor. A ajuns în zona Gării de Sud, în imediata apropiere a cartierului Mimiu, când a fost abordat de doi bărbaţi care l-au ameninţat reuşind astfel să-i fure portofelul în care se aflau 300 de lei şi un card bancar. De teamă, dâmboviţeanul le-a spus celor doi tâlhari şi PIN-ul cardului său. Acesta a fost forţat să urce în portbagajul maşinii, iar cei doi ploieşteni s-au urcat unul la volan, iar Constantin, minor la acea dată, pe scaunul din dreapta. 

Au bătut Ploieştiul căutând un ATM de unde să scoată banii din contul bărbatului răpit, iar în tot acest timp tânărul din Dâmboviţa a rămas închis în portbagaj. Tâlharii nu au putut scoate din cont suma solicitată, deşi erau convinşi  că victima are cel puţin câteva mii de lei în bancă.

După mai multe tentative nereuşite de a face rost de bani, au ajuns în parcarea unui mall din centrul Ploieştiului unde au făcut o nouă extragere de numerar la un bancomat din zonă. S-au ales cu 70 de lei, suma totală pe care o avea omul în cont. Nemulţumiţi de pradă, tâlharii din Mimiu au abandonat maşina într-o zonă izolată, cu victima tot închisă în portbagaj.

După ce a reuşit să scape din ”carceră”, tânărul din Dâmboviţa s-a oprit direct la poliţie unde a povestit întreaga sa aventură. Tâlharii au fost prinşi de poliţiştii din Ploieşti după ce au fost vizualizate camerele de supraveghere din oraş.

Silvian Luncă şi complicele său minor au fost trimişi în judecată, fiind condamnaţi, primul la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiind găsit vinovat pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, conducere fără permis şi acces ilegal la un sistem informatic. Constantin a fost găsit vinovat pentru complicitate şi a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Percheziţii în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de tâlhărie calificată. Suspecţii s-ar fi dat drept poliţişti |VIDEO

VIDEO Poliţişti atacaţi cu scânduri într-un cartier rău famat din Ploieşti. În acel loc, scandalurile se ţin lanţ de o lună

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite