A fost prins individul care ataca femei în plină stradă. Iulian Batistă le tâlhărea şi le agresa sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii din Bârlad au reţinut un bărbat de 39 de ani, pe care îl suspectează că este autorul mai multor atacuri care au avut loc în oraş în ultimele zile. Individul este judecat într-un alt dosar pentru comiterea mai multor furturi şi este plasat sub control judiciar.

Femeile din Bârlad pot răsufla uşurate. Individul care în ultimele zile a atacat mai multe eleve şi le-a molestat sexual a fost identificat şi reţinut. 

Se numeşte Iulian Batistă, are 39 de ani şi a fost identificat din poze de victime. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore şi îl cercetează acum pentru tâlhărie şi lovire şi alte violenţe, dar încadrarea juridică a faptelor se poate schimba după ce bărbatul va fi audiat miercuri, 19 ianuarie, de către procurori.

Victimele agresiunilor au scăpat cu fuga şi de teamă şi ruşine nu au sesizat Poliţia. O rudă a unei adolescente, elevă în clasa a IX-a la un liceul bârlădean, atacată în seara de marţi, 11 ianuarie, a postat cele întâmplate pe o reţea de socializare, descriindu-l pe individ cu lux de amănunte.

“Nepoata mea a fost atacată aseară pe la ora 19.00, pe drumul care duce de la Penny la Lidl, de o creatură cu ochii bulbucaţi şi cu pupilele negre care îi acopereau aproape tot albul ochilor, era mic de statură, cam 1.50-1.60 m, era îmbrăcat cu o geacă şi cu fes pe cap. A lovit-o cu piciorul, apoi a încercat să o sărute şi să o pipăie, din fericire a găsit în buzunarul pantalonilor 100 de lei pe care i-a luat şi a fugit, aşa a scăpat de el. Părea un om al străzii, drogat dacă e să ne luăm după ochii bulbucaţi. Bârladul nu e un oraş aşa de mare şi poate îl cunoaşte cineva sau bănuiţi cine este!”, a scris femeia  pe mai multe grupuri de pe Facebook.  

Val de atacuri în aceeaşi zi

Mai multe persoane au reacţionat imediat, spunând că au cunoştinţă despre situaţii asemănătoare, în care acelaşi individ a atacat din nou, pe 11 ianuarie, în zona dintre magazinul Penny şi supermarketul Lidl din Bârlad.

„Aseară, tot prin acea zonă, au fost atacate două femei şi un bărbat”, a scris o altă femeie într-un comentariu.

”Nu e singura persoană care a fost atacată aseară. Şi copila mea se întorcea de la scoală pe la 18,50 şi, în zona Berlinului de la Şcoala nr 8, (Episcop Iacov Antonovici - n.r.) i-a ieşit în faţă individul aşa cum este descris în acest caz şi tot aşa a încercat să o pipăie, apoi a lovit-o cu piciorul. Fata s-a refugiat în magazinul Berlin, speriată. Deci, acel individ după ce l-a atacat pe copilul meu s-a dus în zona Lidl. Atenţie, dacă îl cunoaşte cineva, să facă cunoscut. Politia să ia aminte şi să facă cercetări să fie prins, căci doamne fereşte se poate întampla o nenorocire”, spune o altă doamnă într-o postare.

După ce va fi audiat de către reprezentanţii Parchetului, Iulian Batistă va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a unei măsuri preventive, cel mai probabil arestare preventivă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Atac cibernetic masiv asupra site-urilor Guvernului ucrainean

The New York Times: Mii de civili au fost ucişi în atacuri cu dronă ale armatei americane

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite