Autorităţile din Buşteni vor să alunge urşii cu acelaşi sistem cu care Boc a îndepărtat ciorile din Cluj: „Vedem dacă funcţionează”

0
0
Primăria Buşteni cere relocarea a cinci urşi care terorizează localnicii FOTO Facebook/Mircea Corbu
Primăria Buşteni cere relocarea a cinci urşi care terorizează localnicii FOTO Facebook/Mircea Corbu

Autorităţile din Buşteni intenţionează să monteze un sistem ”bazat pe raze laser şi ultrasunete” cu ajutorul cărora să fie îndepărtaţi urşii din zona rezidenţială a staţiunii.

Este vorba despre aceeaşi aparatură pe care a folosit-o Emil Boc la Cluj, dar pentru alungarea ciorilor din oraş.

Într-o primă fază va fi vorba despre un experiment, un proiect pilot, a declarat primarul din Buşteni, Mircea Corbu, pentru ziarul „Adevărul”, iar, dacă acesta va da roade, instalaţiile vor fi montate în mai multe zone din staţiune.

„Vom monta iniţial un astfel de sistem lângă cimitir, la liziera pădurii”, a explicat Corbu.

 Edilul a precizat că aparatura costă între 12.000 şi 15.000 de euro, în funcţie de perimetrul pe care poate acţiona. Instalaţiile vor fi montate în aşa fel încât să nu afecteze gospodăriile oamenilor şi implicit animalele domestice, a mai spus primarul.

Mircea Corbu a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Primăria Buşteni a făcut solicitare la Garda Forestieră pentru relocarea a cinci exemplare de urs. Unul deja a fost mutat într-o pădure din Săcele, judeţul Braşov, după ce şi-a făcut apariţia în zona gării din staţiune.

„Pe 12.07.2022 s-a facut prima relocare a unui exemplar tânăr de urs care a avut un mic accident de circulaţie. Autorităţile au fost alertate prin apelul la 112, comitetul format pornind pe teren pentru acţiune, animalul fusese lovit uşor de un autoturism. La scurt timp s-a reuşit tranchilizarea ursului, ulterior acesta fiind relocat în pădurea din Săcele, în judeţul Braşov”, a scris Mircea Corbu pe Facebook.

Miercuri, 13 iulie, a fost organizată o nouă acţiune de prindere a unui alt exemplar de urs care îşi făcuse drum prin zona telecabinei din Buşteni.

„Trebuie să cunoaşteţi faptul că în fiecare seară sunt cel puţin 3-4 acţiuni de îndepărtare a animalelor sălbatice pentru a evita producerea de evenimente tragice”, a precizat primarul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Localnicii din Buşteni, terorizaţi de urşi ”Noroc cu RoAlert-ul că ne-a anunţat după 15 minute!” VIDEO

În chiar mijlocul verii ninge ca de Crăciun în Bucegi VIDEO

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite