În chiar mijlocul verii ninge ca de Crăciun în Bucegi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A nins duminică seară în Bucegi, la Vârful Omu FOTO/captură video Facebook/Sergiu Olteanu
A nins duminică seară în Bucegi, la Vârful Omu FOTO/captură video Facebook/Sergiu Olteanu

Turiştii care vor să ajungă în aceste zile la munte, în Bucegi, trebuie să fie echipaţi cu haine de iarnă, anunţă salvamontiştii din Buşteni.

Vremea este extrem de capricioasă la altitudini mai mari de 2000 de metri, iar la Vârful Omu chiar a nins duminică seară.

S-a răcit brusc pe munte în acest sfârşit de săptămână, temperatura ajungând seara până aproape de zero grade Celsius la altitudini mai mari de 2400 de metri, au precizat reprezentanţii Salvamont Buşteni. Duminică, 10 iulie, chiar a nins la Vârful Omu (2504 m), turiştii fiind luaţi prin surprindere de frig şi vânt, motiv pentru care au fost nevoiţi să-şi scurteze traseul şi chiar să ceară ajutorul salvatorilor montani.

Ninsoarea în luna iulie, în Bucegi, nu este nici pe departe un fenomen neobişnuit pentru oamenii locului, dar mulţi turişti care ajung pentru prima dată pe traseele de creastă au impresia că în vârf de munte este la fel de cald ca la malul mării. Vin neechipaţi, în sandale şi pantaloni scurţi, acuză salvamontiştii, iar la mijlocul traseului pe munte sunt în prag de şoc hipotermic.

Sergiu Olteanu, ghid montan din Braşov, a postat pe pagina sa de Facebook, un clip care surprinde ninsoarea de vară de la Vârful Omu.

Vă mai recomandăm şi:

Spitalul Judeţean Piteşti, în scandalul locuinţelor de serviciu: „Doctoriţa vine de la Craiova zilnic şi este mamă a doi copii“ 

Ministerul Sănătăţii, sesizat să trimită Corpul de Control la Spitalul Argeş. Un chirurg navetist a reclamat că locuinţele de serviciu se dau pe „pile“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite