Audieri la DNA Ploieşti, în dosarul Ponta-Blair. Sebastian Ghiţă: „Am primit de la Laura Codruţa Kovesi un bibelou în formă de bufniţă, când a fost la mine acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt audieri marţi, 11 octombrie, la sediul DNA Ploieşti, acolo unde procurorii au citat din nou pentru a da declaraţii persoane implicate în ancheta care vizează suspiciunile de spălare de bani din timpul campaniei electrolale din 2012 a fostului premier Victor Ponta.

UPDATE ORA 11.45. Sebastian Ghiţă a ajuns la sediul DNA în urmă cu puţin timp. El a făcut un adevărat show, spunând că a venit să-i aducă Laurei Codruţa Kovesi un cadou pe care aceasta i l-ar fi dat în urmă cu mai mult timp, când şefa DNA a fost la ea acasă. 

Cadoul reprezintă un bibelou în formă de bufniţă, arătându-le ziariştilor cutia în care se află obiectul. 

Întrebat dacă poate dovedi că acest cadou a fost primit de la Koveşi, Ghiţă a negat şi a spus că doar procurorii ştiu totul despre el şi că este convins că şefa DNA va regreta faptul că el i-a returnat cadoul. 

UPDATE ORA 11  La sediul DNA Ploieşti a ajuns în jurul orei 11 şi Sorin Chirilă, vărul soţiei deputatului Sebastian Ghiţă. Şi el a fost citat pentru a da declaraţii în acest dosar, pentru a doua oară. Întrebat care este motivul prezenţei sale la DNA, Chirilă (foto jos) a declarat că nu ştie de ce a fost citat.

La ora 10, primul ajuns la sediul DNA din Ploieşti a fost Ionuţ Iordăchescu, cunoscut drept un apropiat al deputatului Sebastian Ghiţă. El este angajat al societăţii Asesoft din Ploieşti, dar şi asociat în firma Federal Media Partener, societăţi controlate de la distanţă de deputatul Sebastian Ghiţă.

Nu este prima dată când se fac audieri în acest dosar. În urmă cu o lună, mai exact în data de 6 septembrie, procurorii anticorupţie l-au pus sub urmărire penală pe Victor Ponta pe care îl acuză de trafic de incluenţă şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

De asemenea, deputatul Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi finanţat, în mod ilegal, prin intremediul unor societăţi controlate de interpuşii săi, deplasarea în România a fostului premier britanic Tony Blair. Acesta ar fi fost invitat în România, tocmai pentru ca Ponta să câştige astfel capital electoral.

image

În schimbul acestui favor, Ghiţă ar fi primit din partea conducerii PSD un loc eligibil pe listele de candidaţi la Camera Deputaţilor în timpul alegerilor din anul 2012.

Vă ţinem la curent cu desfăşurarea evenimentelor

Pe aceeaşi temă:

Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina, se întoarce în Primărie. Tribunalul Prahova a anulat interdicţia de a-şi exercita funcţia, impusă de DNA

Primul pion din familia condusă de la Prahova de baronul Mircea Cosma a fost condamnat pentru evaziune fiscală

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite