Artificii anulate în Parcul Bucegi pentru sărbătorirea Zilei Limbii Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Prahova ar fi vrut să marcheze, pe 31 august, Ziua Limbii Române, dar şi inaugurarea şoselei TransBucegi, cu un foc de artificii în Parcul Naţional Bucegi

Temerea că animalele sălbatice din zonă vor fi speriate de focul de artificii de 30 de minute care era programat la Crucea Caraiman în weekend, pentru a marca Ziua Limbii Române, dar şi inaugurarea şoselei TransBucegi, a determinat autorităţile să renunţe la acest eveniment.

Prefectul de Prahova, Marius Sersea, s-a deplasat în Parcul Naţional Bucegi pentru consultări cu autorităţile de mediu, dar şi cu organizatorii evenimentului din 31 august, iar concluzia comună la care au ajuns aceştia a fost anularea focului de artificii.

În weekend, în Parcul Naţional Bucegi, în zona Babele, Piatra Arsă şi Crucea Caraiman sunt programate acţiuni menite să sărbătorească Ziua Limbii Române, evenimente la care sunt aşteptate să participe aproximativ 5.000 de persoane.

Cu această ocazie, pe 31 august, va fi inaugurată şi şoseaua Transbucegi, drumul care legătura între Sinaia şi Babele. Şoseaua va da un test de fiabilitate în weekend, majoritatea participanţilor la eveniment urmând să ajungă în Parcul Bucegi pe acest drum.

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Recepţie parţială pentru Transbucegi. Pe propria răspundere pe drumul care leagă Sinaia de Babele

VIDEO Transbucegi: aventuri pe „Drumul lui Udrea“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite