Angajaţii IPCUP Ploieşti merg să protesteze în Capitală. Li se alătură cercetători şi proiectanţi din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii IPCUP au protestat şi la Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti
Angajaţii IPCUP au protestat şi la Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti

Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare – Proiectare din România (FSLCPR) a solidarizat cu angajaţii IPCUP Ploieşti, neplătiţi din octombrie 2010. Pe 24 şi 25 iulie, cercetători şi proiectanţi vor demara acţiuni sindicale în faţa Ministerului Educaţiei Naţionale

Salariaţii Institutului de Cercetare-Dezvoltare Utilaj Petrolier IPCUP Ploieşti sunt într-o situaţie disperată. Neplătiţi din octombrie 2010, aceştia nu au obţinut o rezolvare nici după o lună şi jumătate de pichetare a Prefecturii Prahova şi două cereri de eutanasiere colectivă. Oamenii au încercat tot ce le-a stat în putinţă, de la memorii trimise tuturor autorităţilor statului până la negocieri, proteste, pichetări şi cereri de eutanasiere colectivă.

Astfel că următorul pas vor fi protestele din 24 şi 25 iulie, din faţa Ministerului Educaţiei Naţionale, minister în subordinea căruia a fost trecut IPCUP Ploieşti.

Acţiunile sindicale sunt susţinute Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare – Proiectare din România (FSLCPR), ai cărei reprezentanţi spun că „personalul din cercetare-proiectare, cercetătorii ştiinţifici, proiectanţii, cei care au fost şi vor fi vârful de lance al unei societăţi resposabile şi al unei economii competitive sunt umiliţi, jigniţi, împiedicaţi să-şi desfăşoare activitatea. Este semnificativ cazul colegelor şi colegilor de la I.N.C.D.-IPCUP Ploieşti a căror salarii neplătite de 3 ani ( câţi au fost recunoscuţi de justiţie, din cei 5 ani) se încearcă a fi „uitate” prin desfiinţarea institutului“.

Cercetătorii vor protesta în zilele de 24 şi 25 iulie, între orele 9.30-12.00, în faţa Ministerului Educaţiei ca reacţie la „refuzul autorităţilor de a avea un dialog real, axat pe problemele deosebite cu care se confruntă domeniul Cercetării Ştiinţifice –Dezvoltării Tehnologice-Inovării din România, deturnarea fondurilor de la bugetul  de stat şi a fondurilor europene către mafia universitară transpartinică, grupată în jurul reprezentanţilor fostelor şi actualei  conduceri a domeniului, cu sprijin la cel mai înalt nivel şi al unor structuri sindicale obediente“.

Cu ocazia acţiunilor sindicale va fi prezentată şi o listă revendicări, minimale, pentru începerea redresării situaţiei domeniului şi revenirea la normalitate.

Pe aceeaşi temă

Angajaţii de la IPCUP Ploieşti, neplătiţi din octombrie 2010. „Situaţia riscă să devină incontrolabilă!“

Angajaţii IPCUP Ploieşti şi-au reînnoit cererea de eutanasiere colectivă

IPCUP, singurul institut de cercetare petrolieră din ţară a fost lăsat de izbelişte. „Şi dacă am avea mii de contracte, nu ar avea cine să le semneze“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite