Accidentul cu şase victime de pe DN 1: 4.000 de semnături au fost trimise la CNADR pentru montarea de separatoare de sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe drumurile cu separatoare de sens, gravitatea accidentelor scade considerabil. FOTO Adevărul
Pe drumurile cu separatoare de sens, gravitatea accidentelor scade considerabil. FOTO Adevărul

4.000 de persoane din Câmpina au semnat petiţia pentru siguranţa traficului de pe DN 1, după ce, la sfârşitul lunii septembrie, şase persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident de circulaţie provocat de un tânăr sinucigaş

2.000 de semnături au fost strânse într-o singură seară, marţea trecută, când, la iniţiativa salariaţilor societăţii Neptun din Câmpina, în oraş s-a desfăşurat un miting în amintirea celor cinci persoane din municipiu care şi-au pierdut viaţa pe 27 septembrie.

Tot atunci, rude, colegi şi cunoştinţe ale victimelor au cerut montarea de separatoare de sens pe DN 1 şi luarea de măsuri care să crească siguranţa traficului pe cel mai periculos drum din România.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, organizatorii protestului au strâns alte 2.000 de semnături care au fost trimise luni la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADR).

Potrivit unui comunicat oficial al CNADNR, dat publicităţii la câteva zile după accident, reprezentanţii instituţiei au precizat că au depus documentaţia tehnică necesară pentru achiziţia a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane euro, care vor fi montate inclusiv în zona în care s-a produs accidentul, între Băicoi şi Floreşti.

Cele cinci persoane din Câmpina au murit în cel mai grav accident din ultimii ani de pe DN 1, în Prahova. Un tânăr de 28 de ani din Bucureşti, George Dumitru, care suferea din dragoste, s-a sinucis intrând cu viteză mare pe contrasens unde a izbit BMW-ul în care se aflau cele cinci persoane. În cauză s-a deschis dosar penal pentru omor calificat.

Pe aceeaşi temă

FOTO VIDEO Doliu, în Prahova, la înmormântarea victimelor accidentului sinucigaş de pe DN 1. Imagini cu impact emoţional

VIDEO Miting în memoria victimelor accidentului de pe DN 1. Câmpina a protestat împotriva indiferenţei autorităţilor

Şoferul sinucigaş de pe DN1, acuzat de omor calificat. Detaliile cutremurătoare ale tragediei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite