A doua sesiune de simulări, în aprilie, pentru elevii din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luna aprilie va fi una încărcată pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a. FOTO Adevărul
Luna aprilie va fi una încărcată pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a. FOTO Adevărul

Elevii de clasa a VIII-a şi cei din anul terminal de liceu vor susţine în luna aprilie a doua simulare a examenelor naţionale şi a probelor de bacalaureat. În prima etapă a fost dezastru

Potrivit calendarului dat publicităţii de Inspectoratul Şcolar Prahova, simularea la proba de limbă şi literatură română va fi susţinută de elevii de clasa a VIII-a pe 22 aprilie, iar cea la matematică pe 24 aprilie.

În cazul liceenilor de clasa a XII-a, aceştia vor susţine trei simulări: în 22 aprilie, cea de la proba obligatorie de limba şi literatura română, pe 24 aprilie, cea de  la proba obligatorie a profilului, iar pe 26 aprilie, simularea probei la alegere a profilului şi a specializării.

Dezastru la prima etapă: 25% la Bac, 30% la examenele naţionale

Prima etapă de simulări care s-a desfăşurat în lunile ianuarie şi februarie în Prahova s-a încheiat cu rezultate dezastruoase atât pentru elevii de clasa VIII-a cât şi pentru cei de clasa a XII-a.

Astfel, la simulările pentru admiterea în clasa a IX-a, doar 30% dintre elevii de clasa a VIII-a au reuşit să obţină note peste 5 la ambele probe, matematica şi limba română.

La rândul lor, liceenii de clasa a XII-a care au participat la simulări (probele de limbă şi literatură română, proba obligatorie a profilului şi cea la alegere a profilului) au luat note de 5 sau peste 5 doar în proporţie de 25%. În cazul a cinci licee din judeţ, nici un elev nu a reuşit să obţină note de trecere.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite