A 61-a stagiune a Teatrului din Ploieşti debutează duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti începe în forţă noua stagiune de spectacole, iar actorii sunt deja la repetiţii. Duminică este programat şi primul spectacol. Sunt, însă, şi veşti mai puţin bune: bugetul pentru ultimul semestru este mai mic cu 20%.

După o vară plină de emoţii în care, în câteva rânduri, a fost pus în discuţie însuşi statutul juridic al Teatrului, repetiţiile pentru reluările şi refacerea unor spectacole din stagiunea precedentă au început la toate cele trei secţii în data de 1 septembrie.

Pentru publicul iubitor întâlnirea cu reprezentaţiile teatrale va avea loc Duminică, 12 septembrie, în sala mare, respectiv de la ora 11, spectacolul Teatrului de Păpuşi, Capra cu trei iezi, iar de la 18.30, multipremiatul spectacol Furtuna de W. Shakespeare, în regia lui Cristi Juncu, spectacol care a avut onoarea de a susţine două repezentaţii în cadrul importantului Festival Shakespeare de la Gdansk, Polonia, ediţia a XIV-a.
Întâlnirea cu Teatrul de Revistă Majestic va avea loc Sâmbătă, 18 septembrie de la ora 18.30 când este programată superproducţia Bonsoir, Paris!.

Proiecte
Secţia Dramă continuă repetiţiile cu spectacolul Pescăruşul de A.P.Cehov, în regia Andreei Vulpe, scenografia Dan Titza, cu Oxana Moravec, Ionuţ Vişan, Constantin Cojocaru,  Sabrina Iaschevici, Tudor Smoleanu, Nadiana Sălăgean, Ada Simionică, Ioan Coman, Dragoş Câmpan. Premiera oficială va avea loc în ultima decadă a lunii octombrie.
"În luna noiembrie, regizorul teatrului, talentatul şi multipremiatul Cristi Juncu, va pune în scenă un text contemporan, încheind astfel seria de premiere pentru anul 2010, din păcate cu una mai puţin decât ne propusesem la începutul anului, deoarece, ca în toate instituţiile de cultură, bugetul a fost redus cu 20% pentru ultimul semestru al acestui an", spune Lucian Sabados, directorul instituţiei, într-un comunicat.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite