15 afecţiuni grave care pot fi vindecate cu tinctură de propolis. Cum ucide durerea de dinţi cel mai tare antibiotic natural

0
0
Tinctura de propolis poate fi cumpprată cu încredere de la apicultori FOTO Adevărul Ploieşti
Tinctura de propolis poate fi cumpprată cu încredere de la apicultori FOTO Adevărul Ploieşti

Considerat cel mai puternic antibiotic produs în mod natural, propolisul este adjuvant şi medicament în numeroase afecţiuni, atât ale pielii, cât şi ale organelor interne

Adunat cu trudă din mugurii şi de pe scoarţa a cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul uimeşte de mii de ani, prin proprietăţile sale, lumea medicii tradiţionale şi homeopate.

Substanţa folosită de albine pentru a-şi proteja stupul şi-a câştigat pe bună dreptate titlul de cel mai puternic medicament natural antiinfecţios, fiind leac pentru nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi 30 de tipuri de virusuri, incluzând şi varietăţile lor. De asemenea, este eficient în aproape 200 de afecţiuni.

Studiile au arătat, de exemplu, că pacienţii care iau regulat 50 de picături de tinctură de propolis de patru ori pe zi, au o probabilitate de a face o infecţie cu virusul gripal mai mică cu până la 40%. De asemenea, pacienţii care au fost trataţi cu propolis, s-au vindecat în 3-4 zile, faţă de 6-7 zile în cazul pacienţilor cărora nu le-a fost administrat miraculosul produs al stupului.

Propolisul poate fi găsit la apicultori, fie brut, sub forma unor bulgăraşi maronii, fie lichid, ca tinctură alcoolizată.

15 afecţiuni care pot fi tratate cu tinctură de propolis

Apicultor prahovean dintr-o familie cu o lungă tradiţie, Mihail Petru Apostolescu ne-a indicat câteva dintre afecţiunile care se pot trata cu tinctură de propolis.

- Toate bolile interne infecţioase care duc la stări febrile – 30 de picături pe zi

- Hipertensiune – 30 de picături pe zi, până la vindecare.

- Inflamarea rinichilor şi a ficatului – Câte 40 de picături de două ori pe zi, puse într-un pahar cu 100 ml de apă caldă. Se repetă până la vindecare.

- Angină, faringite, gripă – Câte 40 de picături pe zi, puse într-un pahar cu 200 ml de apă caldă, combinat cu gargară, de mai multe ori pe zi.

- Ulcer de stomac sau enterite - Câte 40 de picături pe zi, puse într-un pahar cu 100 ml de lapte cald, băut pe stomacul gol.

- TBC pulmonar – Câte 30 de picături de trei ori pe zi şi inhalaţii de două ori pe săptămână. Pentru inhalaţie, la 250 ml apă fierbinte, adăugaţi 100 de picături de tinctură.

- Dureri de stomac – 50 de picături în 100 ml de apă. Se recomandă şi în cazul parazitozelor intestinale, de două ori pe zi, în aceeaşi cantitate, înainte de mese.

- Dureri de măsele – Puneţi vată îmbibată în tinctură pe locul dureros. Propolisul curat pus pe gingia dureroasă sau pe măseaua cariată alină durerea şi împiedică infecţia.

- La menopauză, femeile vor lua, timp de un an, câte 1-20 de picături zilnic pentru a trece mai uşor peste această perioadă

- Inflamarea prostatei – se recomandă 30 de picături pe zi.

Tinctura de propolis este un adevărat miracol nu doar intern, cât şi extern, în boli dermatologice

- Afecţiuni ale pielii – Se freacă zonele afectate (dacă este suportat alcoolul) cu tinctura de propolis. Dacă nu suportaţi alcoolul, amestecaţi tinctura într-o cremă.

- Bătături şi cheratite – Înainte de culcare, îmbibaţi o bucată de vată în tinctură de propolis şi o aşezaţi pe locul dureros. Ziua, puteţi folosi propolisul solid sau alifia de propolis. Atenţie! Cheratitele pot rămâne încă dureroase zile întregi.

- Boli micotice între degete – Locurile afectate sunt unse tinctură până la vindecare.

- Răni vechi – Rana trebuie spălată cu extract de lipan (o specie de peşte), apoi se unge de mai multe ori cu tinctură de propolis.

- Arsuri de gradul I – Rana trebuie unsă iniţial cu un strat de miere polifloră, apoi de mai multe ori cu tinctură, împiedicând astfel formarea veziculelor.

Ca în cazul oricărui antibiotic, propolisul nu este tolerat de toate organismele, de aceea este recomandat un test prealabil pentru determinarea sensibilităţii. Alergia este anunţată de iritaţii şi inflamaţii ale pielii sau dificultăţi respiratorii.

Vă mai recomandăm

Beneficiile mierii. Un singur sortiment conţine lecitină, iar un altul face minuni pentru inimă şi tensiunea arterială

Secretele propolisului, antibioticul natural produs de albine. Ce fel de bacterii distruge şi cum trebuie să-l consumăm

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite