1400 de candidaţi pe 168 de locuri la titularizare, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile mici, posturile disponibile în comune foarte îndepărate din Prahova şi naveta zilnică nu par descurajante pentru cei peste 1.400 de candidaţi care se vor „bate" anul acesta, în Prahova, pentru cele 168 de posturi disponibile la examenul de titularizare.

Alte 1.200 de locuri sunt oferite în regim de suplinire, în judeţ.

Nici o catedră de informatică, foarte puţine de învăţători şi educatoare, precum şi două - trei posturi de limba franceză formează, pe discipline, oferta de posturi valabile la examenul de titularizare din 2011, în Prahova. Cele mai căutate posturi sunt limbile străine, istoria şi geografia, iar la polul opus muzica şi desenul.

„Situaţia este explicabilă prin faptul că 61 de locuri de titulari au fost deja ocupate din martie de către suplinitori care au obţinut în ultimii trei ani nota 7 la examenul de titularizare. Oricum, tendinţa este de micşorare, în fiecare an, a numărului de catedre de titulari", ne-a explicat Gheorghe Borovină, şeful Inspectoratului Şcolar Prahova.

Se caută 1.200 de suplinitori

Probele practice ale concursului de titularizare vor fi susţinute pe 8 şi 9 iulie, la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale" şi Colegiul Tehnic „Spiru Haret" din Ploieşti. În aceleaşi centre de evaluare va avea loc şi proba scrisă, programată pe data de 13 iulie.

Din 2012, profesorii vor fi angajaţi direct de către unităţile de învăţământ, conform noii Legi a Educaţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite