13 şcoli şi grădiniţe fără autorizaţii de funcţionare în noul an şcolar, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile în care funcţionează 13 şcoli şi grădiniţe din Prahova nu au primit autorizaţie de funcţionare pentru noul an şcolar 2014/2015. Şcoala va începe, însă, în toate unităţile de învăţământ

Şapte grădiniţe cu program normal, 2 cu program prelungit şi 4 şcoli primare şi gimnaziale, aceleaşi ca şi 2013/2014, nu au primit autorizaţiile de funcţionare pentru noul an şcolar 2014/2015. În majoritatea cazurilor, este vorba despre unităţi de învăţământ din mediul rural, cum ar fi localităţile Lapoş, Călineşti sau Bertea, dar şi din mediul urban, Comarnic, Câmpina, Buşteni şi chiar Ploieşti.

În municipiul reşedinţă de judeţ, grădiniţa nr.38 este singura care nu a primit autorizaţie pentru că sălile în care sunt organizate clasele sunt subdimensionate.

În restul cazurilor, lipsa apei curente, a canalizării sau toaletele comune pentru elevii din ciclul primar şi cel gimnazial sunt principalele motive pentru care autorizaţiile de funcţionare nu au fost acordate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Chiar şi aşa, anul şcolar va debuta în toate aceste şcoli şi grădiniţe care au primit termen de conformare şi remediere pentru obţinerea autorizaţiilor.

În acest an şcolar, în Prahova vor funcţiona 699 de grădiniţe, şcoli, licee şi colegii de stat, dar şi 23 de unităţi de învăţământ particulare.

Aproximativ 111.000 elevi din Prahova vor începe pe 15 septembrie noul an şcolar.

Vă mai recomandăm

Şcoala “Pasărea Phoenix” din Ploieşti: reparată şi distrusă în fiecare an. Mai multe şcoli din Prahova, fără autorizaţii

Autorizaţiile de călătorie gratuită ale elevilor din Ploieşti trebuie reînnoite


 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite