Zonele ideale pentru un grătar din apropierea Piteştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteştenii pot merge la grătar în acest week-end
Piteştenii pot merge la grătar în acest week-end

Poieniţele înverzite vă aşteaptă să aprindeţi focul şi să rumeniţi grătarul. Vă puteţi bucura astfel de aer curat, dar şi de un pic-nic la iarbă verde alături de prieteni. Acesta este un prilej ideal să uitaţi de grijile cotidiene şi să scăpaţi de atmosfera sufocantă din oraş.

Week-end-ul acesta soarele ne va mângâia cu razele lui calde şi blânde. Cerul va fi senin, iar vântul va adia uşor. Este posibil să fie ultimul sfârşit de săptămână în care vremea să fie caldă, aşa că aveţi o ultimă şansă să ieşiţi la aer curat alături de prieteni pentru a vă distra. Un pic-nic în mijlocul naturii este ideal la cele 19 grade Celsius care se vor înregistra în week-end. Aşa că nu mai staţi pe gânduri, sunaţi-vă prieteni, luaţi familia, faceţi cumpărăturile şi porniţi înspre cea mai apropiată poieniţă.


În apropierea Piteştiului sunt mai multe zone ideale pentru o escapadă de sâmbătă după-amiaza. Un loc ideal unde puteţi rumenii micii şi friptura pe grătar este la intrarea în comuna Băbana, la marginea pădurii. La doar câţiva kilometri de oraş se întind câteva poieni unde piteştenii obişnuiesc să meargă pentru un picnic.


Un alt loc unde iubitorii de iarbă verde merg adesea este platoul Trivale, aflat în inima pădurii cu acelaşi nume. După ce urci un mic deal, situat în dreapta parcului din inima pădurii, ajungi pe un platou întins, înconjurat de stejari şi fagi care îşi înalţă coroana semeţ spre cer.
Dacă nu vreţi să vă afumaţi şi preferaţi micii preparaţi la restaurant, dar vreţi totuşi să-i savuraţi în aer liber, puteţi merge la “Grotă”, micul restaurant din Pădurea Trivale.


Şi la Budeasa, fie pe malul lacului, fie la marginea pădurii, pe drumul dinspre comuna Mărăcineni, sunt locuri cu verdeaţă tocmai bune pentru grătar. Unde mai pui că un apus văzut de pe malul lacului este deosebit şi romantic în acelaşi timp.


Micii de Deduleşti, cei mai renumiţi

“Specialităţi” variate pe grătar puteţi degusta în localitatea Deduleşti, aflată pe DN7 Piteşti-Râmnicu-Vâlcea, la aproximativ 30 de kilometri de Piteşti. Localurile de aici au devenit renumite pentru micii care sfârâie încontinuu pe grătar, dar şi pentru pastramă şi friptură. Un mic costă aici 3 lei.
Nici localitatea Albota, aflată la 20 de kilometri de oraş nu se lasă mai prejos. Micii de aici sunt la fel de delicioşi, mai ales că popasul turistic este situat la marginea pădurii, pe DN65, Piteşti-Slatina. Preţul unui mic este de 2 lei.


Târgul săptămânal din Piteşti, aflat la ieşirea din oraş spre comuna Bradu, a devenit faimos pentru maţele fripte şi condimentate cu usturoi, dar şi pentru mici. Un mic luat de pe grătar costă 2 lei bucata, iar 100 de gr de maţe fripte, pastramă sau friptură de porc costă 5 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite