VIDEO Primar de provincie susţinut de două vedete ale rock-ului mondial. Ce mesaj i-a transmis primul solist al AC/DC

0
0
Virgil Baciu (al doilea din stânga) şi Dave Evans, primul solist al AC/DC (centru, cu bandană) pe scena festivalului Stonebird de la Corbi FOTO: Stonebird Festival
Virgil Baciu (al doilea din stânga) şi Dave Evans, primul solist al AC/DC (centru, cu bandană) pe scena festivalului Stonebird de la Corbi FOTO: Stonebird Festival

Primar al comunei argeşene Corbi din 2012, şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, Virgil Baciu este, probabil, singurul candidat din ţară susţinut de două vedete ale rock-ului mondial: Dave Evans, primul solist şi fondator al trupei AC/DC, şi David Reece, fost solist al trupelor Accept şi Bonfire.

„Îl susţin în totalitate pe Virgil Baciu, a fost extraordinar în modul în care a sprijinit organizarea Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Am avut un concert de neuitat acum doi ani la Corbi şi Virgil Baciu a organizat totul ca la carte alături de echipa sa. Virgil Baciu este un om cu atât de multă energie pozitivă şi ştie cum să facă lucrurile ca la carte. Ar fi extraordinar ca preşedinte al Consiliului Judeţean. Îl consider un prieten adevărat şi vă invit să îl votaţi. Şi chiar spun ceea ce simt”, ne-a declarat Dave Evans, primul solist al trupei AC/DC.

Şi vocalistul american David Reece, fost solist al faimoaselor trupe Accept şi Bonfire, are un mesaj special de susţinere pentru Virgil Baciu: „În 2019 am susţinut un concert alături de trupa mea la festivalul Stonebird de la Corbi. M-au impresionat mult oamenii foarte pasionaţi de muzica rock, oameni amabili şi plini de generozitate. Iar un om special pe care l-am întâlnit la Corbi şi care s-a implicat mult în organizarea festivalului este Virgil Baciu. Candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş şi vă invit să îl votaţi. Pentru că votul vostru contează”.

Imagine indisponibilă

 

În 2012, când Virgil Baciu a preluat funcţia de primar, în comuna Corbi exista doar un kilometru de asfalt şi niciun sat nu era racordat la reţeaua de apă potabilă. În prezent, sunt peste 27 de kilometri de drumuri comunale asfaltate, toate cele patru sate din Corbi au reţea de apă potabilă, iar două dintre sate au şi reţea de canalizare.

În comuna argeşeană Corbi, fiecare copil care învaţă în clasele primare primeşte 100 de lei lunar din bugetul public al localităţii dacă nu înregistrează nicio absenţă nemotivată.

Deşi majoritatea salariilor angajaţilor din sistemul bugetar românesc au crescut semnificativ în ultima perioadă, primarul din Corbi a refuzat anul trecut să aplice măsurile la care ar fi avut dreptul potrivit reglementărilor guvernamentale. De comun acord cu cei din consiliul local, a hotărât ca banii pentru potenţialele creşteri de salarii ale angajaţilor din primărie să fie folosiţi pentru investiţii în comună.

Virgil Baciu este acelaşi primar care a publicat pe Facebook în cursul anului 2017 salariile angajaţilor din primărie, stârnind controverse la nivel naţional. Tot pe Facebook a postat şi fotografii cu gospodăriile neîngrijite din comună pentru a-i determina pe leneşii localităţii să facă curăţenie. „Lista ruşinii“ a avut efect, mulţi dintre cei vizaţi de postare ordonându-şi ulterior curţile.

Primarul Virgil Baciu a avut un rol esenţial şi în organizarea Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România, ce se ţine la Corbi din 2018 şi la care au fost până acum peste 10.000 de spectatori la primele două ediţii. La Stonebird au concertat nume grele ale rockului românesc şi mondial precum: Dave Evans - primul solist al trupei AC/DC, David Reece - fost solist al trupei Accept sau trupele ZOB, Bucovina, Timpuri Noi şi Cristi Minculescu, Valter&Boro.

Vă mai recomandăm şi:

INTERVIU David Reece, fostul solist al trupei Accept: „A crescut mult numărul festivalurilor rock de calitate în România“

Dave Evans, primul solist AC/DC: „Mi-a plăcut mult acea Românie autentică şi superbă, nestricată de modernitate“

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite