VIDEO FOTO Un elev s-a înecat cu o bomboană şi a fost salvat de învăţătoare prin aplicarea procedeului Heimlich

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil, în vârstă de 7 ani, din Piteşti s-a înecat cu o bomboană şi brusc a dat semne de asfixiere. Cea care l-a salvat este chiar învăţătoarea, care a văzut procedeul Heimlich într-un film şi l-a aplicat fără să stea pe gânduri, după care a sunat la 112.

Incidentul s-a petrecut la Şcoala numărul 10, din Piteşti, joi dimineaţă. În pauză, copilul, elev în clasa I, a servit o bomboană şi s-a înecat. Norocul lui a fost acela că învăţătoarea era în clasă şi, mai mult decât atât, a avut prezenţă de spirit. Cadrul didactic nu s-a pierdut. Şi-a alertat colegii şi i-a aplicat băiatului precedeul Heimlich pe care îl văzuse într-un film. Concret, s-a pus în spatele micuţului, l-a cuprins în braţe şi cu pumnul l-a strâns brusc de câteva ori cu mişcări din faţă către spate şi de jos în sus, moment în care elevul a înghiţit bomboana şi a dat semne că îşi revine.

Directorul unităţii şcolare a sunat la 112, iar cadrele didactice au stat permanent în telefon cu cei de la SMURD, până la sosirea lor. Învăţătoarea care i-a salvat viaţa copilului a spus că nu a făcut altceva decât să pună în aplicare o metodă pe care a văzut-o la televizor într-*un film, în încercarea de a-l salva. Şi a reuşit. Romulus Simion, directorul Şcolii Numărul 10 a spus: ”Nu am văzut aşa ceva decât în filme. Mă bucur enorm pentru că doamna nu s-a pierdut şi a putut să-l salveze.” La respectiva unitate şcolară a ajuns şi inspectorul şcolar general, Florin Gardin, care a declarat: ”A avut loc un incident neplăcut, care, din fericire, s-a terminat cu bine. Un copil s-a înecat cu o bomboană şi a fost salvat de o doamnă învăţătoare.”

Copilul se află acum internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi asta pentru că are câteva zgârieturi pe trahee de la bomboană. Întâmplarea de astăzi a născut şi o idee.”Mă gândesc foarte serios la cursuri de prim ajutor  pentru că multe cadre şcolare nu ştiu să-l acorde.”, a mai spus şeful Inspectoratului şcolar Judeţean Argeş, Florin Gardin.

                    

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite