Urmările Codului Portocaliu, în Argeş: 44 de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri naţionale, judeţene şi comunale au fost afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul întocmit de Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă Argeş arată faptul că, numai  joi, 9 localităţi au fost afectate de ploi. 44 de gospodării au fost inundate, 138 de hectare de teren agricol au devenit totuna cu râurile sau pârâurile din împrejurime şi mai multe drumuri comunale, judeţene şi naţionale au fost acoperite de apă.

Judeţul Argeş se află sub atenţionare Cod Portocaliu de joi, de la ora 09.00. Conform ultimelor actualizări de atenţionare meteo, riscul a fost prelungit până vineri, la ora 09.00. Cele nouă localităţi afectate de inundaţii, în cursul zilei de joi, sunt: Costeşti, Bascov, Miceşti, Mioveni, Muşăteşti, Morăreşti, Budeasa, Ştefan cel Mare şi Lunca Corbului, fiind afectate 44 de gospodării şi 138 de hectare de teren agricol. Joi, prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu a mers în comunele Miceşti şi Budeasa ”pentru a coordona, împreună cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Ion Popa, acţiunile de intervenţie pentru evitarea producerii de inundaţii prin deversarea controlată a unor acumulări de apă în satele Budeasa Mică şi Păuleasca”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Argeş. 

De asemenea, au fost afectaţi 2,2 km de drumuri naţionale pe DN 7C, în comuna Muşăteşti, şi DN7, în comuna Morăreşti,aproape un kilometru de drumuri judeţene, 4 kilometri de drumuri comunale, două poduri şi patru podeţe. ”Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină cu peste 350 de lucrători şi 86 de mijoace auto, fiind în stare de alertă şi personalul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea, precum şi lucrătorii de la drumuri naţionale şi drumuri judeţene” se mai arată în comunicat.

Totodata, prefectul Mihai Oprescu, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă a dispus tuturor Comitetelor locale constituite la nivelul primăriilor luarea de maăsuri cu privire la: avertizarea populaţiei de pe raza tuturor satelor, instituirea serviciului de permanenţă la primării, stabilirea zonelor de refugiu şi a traseelor de evacuare a populaţie dacă situaţia o impune, curăţirea cursurilor de apă şi a văilor pe care se pot forma torenţi, monitorizarea permanentă a podurilor, podeţelor şi a altor secţiuni înguste de pe cursurile de apă pentru preîntâmpinarea blocării acestora.

                         

                        

PiteştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite