UPDATE: Un bețiv a furat un autobuz de navetiști de la Dacia și a fost oprit după 20 de kilometri cu un baraj (IMAGINI)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 40 de ani, din Topoloveni, a furat, azi-noapte, un autobuz care era parcat lângă Bazinul Olimpic. Constantin Licsandru era şi beat şi nu avea nici permis, iar poliţiştii au tras 11 focuri de armă ca să-l sperie.

UPDATE, ORA 15.58 - Hoţul este recidivist

Hoţul de autobuze are la activ şapte condamnări pentru acelaşi tip de infracţiune. În ultimii 20 de ani el a furat mai multe autobuze de pe teritoriul judeţului Argeş şi a făcut, în total, aproape 18 ani de puşcărie. Acum, Constantin Licsandru  a fost propus pentru mandat de arestare preventivă , pentru trei infracţiuni: conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi furt calificat. El a fost depistat cu o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ORA 10.44

Situaţie pe cât de hilară pe atât de incredibilă, azi-noapte, pe străzile Piteştiului. Un bărbat a furat un autobuz parcat în faţa Bazinului Olimpic cu atâta nonşalanţă de parcă s-ar fi urcat în propriul autoturism.  „Vedeta” păţaniei este Constantin Licsandru (40 de ani) din Topoloveni.  Băut bine şi neavând permis de conducere, omul s-a hotărât să fure un autobuz, după care a început să ruleze nestingherit, la volanul acestuia, pe străzile oraşului.

image

Acesta este autobuzul furat. Foto: Adevărul de Seară

Circula cu farurile stinse

Din cauză că autobuzul circula cu farurile stinse, a atras atenţia unui echipaj de Poliţie. Oamenii legii i-au făcut semn şoferului să oprească, dar acesta nu s-a deranjat. Aşa că, la Albota, poliţiştii au încercat să facă un baraj din două maşini, dar, văzând că maniacul de la volanul autobuzului nu încetineşte, s-au speriat şi l-au lăsat să treacă.  O nouă încercare, de această dată reuşită, de a-l staţiona  pe cel care se dorea a fi conducător auto, a avut loc în comuna Lunca Corbului. Aici, oamenii legii au pus de-a latul drumului un tir, iar Constantin Licsandru s-a văzut nevoit să încetinească şi apoi să oprească autobuzul.

S-au tras 11 focuri de armă

Nu mai puţin de 11 cartuşe au tras, în total, poliţiştii după aşa-zisul şofer. Când s-a dat jos din autobuz, Constantin Licsandru de abia se ţinea pe picioare.

image

Geamurile autobuzului au fost distruse de gloanţe. Foto: Adevărul de Seară

„I s-a luat sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru ceea ce a făcut a fost reţinut pentru 24 de ore şi o să fie propus pentru mandat. Riscă ani grei de puşcarie”, ne-a spus comisarul de poliţie Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Autobuzul care a fost găsit de Licsandru aparţine unei societăţi care are contract cu Uzina Dacia pentru a-i transporta pe angajaţii acesteia la serviciu. De la focurile de armă, autobuzul are acum geamurile sparte. Din declaraţiile poliţiştilor, nici la această oră nu se poate discuta cu bărbatul, pentru că încă este în stare de ebrietate.

În plus, se pare că aceasta nu este singura faptă de acest gen, el mai fiind cercetat pentru furtul altor autobuze. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite