UPDATE Scandal la Arpechim! Muncitorii nu au mai putut intra în Petrochimie pentru că le-au fost dezactivate cartelele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de muncitori, care au dorit să intre, miercuri dimineaţă, pe platforma petrochimică Arpechim au avut surpriza să constate că accesul le este blocat.

UPDATE 13.15 Oltchim trimite în şomaj tehnic 1025 de angajaţi 

Conducerea Oltchim SA anunţă că 250 de angajaţi ai Arpechim Piteşti vor intra în şomaj tehnic, alături de alţi peste 700 de oameni din Vâlcea.

"S-a stabilit ca, de la 10 august, 1025 de oameni din cadrul Oltchim să intre în şomaj tehnic, până la sfârşitul acestei luni. 250 dintre aceştia sunt de la Arpechim, restul din Vâlcea. Listele au fost făcute de către şefii lor direcţi. Angajaţii trebuie să înţeleagă că s-a luat această decizie pentru a salva societatea şi pentru a se reduce cheltuielile", a declarat, pentru "Adevărul", Constantin Roibu, director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea.

UPDATE, 9.48 Angajaţii vor să meargă la Vâlcea, peste conducerea Oltchim

Supăraţi că nimeni din conducerea Oltchim nu le dă vreo explicaţie, oamenii vor să meargă la Vâlcea, peste conducerea societăţii.

"Nimeni din conducere nu ne răspunde la telefon. O parte dintre angajaţi vor să meargă la Vâlcea, alţii vor să blocheze porţile. Se face şi o listă cu prezenţă pentru a nu se trezi absenţi nemotivaţi. Ieri a apărut o hârtie conform căreia s-a decis în consiliul de administraţie al Oltchim să fie trimişi în şomaj tehnic 1000 de angajaţi, dintre care de la noi sunt, în total, 580", ne-a spus Marian Dumitru, lider sindical.

image
image
image

Click aici pentru a vedea galerie foto!

9.08

Scandal, în această dimineaţă, la Petrochimia Arpechim. Cei peste 200 de muncitori care au dorit să intre la schimbul unu, au avut surpriza să vadă că nu o pot face, după ce cartelele de acces le-au fost blocate.

Oamenii susţin că marţi au fost chemaţi să semneze contractul individual de muncă, lucru pe care mulţi dintre ei l-au refuzat.

La urechile angajaţilor a ajuns vestea că 300 dintre ei vor intra, prin rotaţie, în şomaj tehnic, prima serie urmând a rămâne acasă chiar de astăzi şi până la 31 august, timp în care vor primi 75% din salariu. 

Strânşi în faţa Porţii 1, ei au acuzat conducerea societăţii Oltchim că decizia nu le-a fost anunţată în prealabil şi că nu au avut loc negocieri cu sindicatul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite