Un fost avocat din Argeş îşi făcuse plantaţie de canabis în curtea bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Achimoiu a fost avocat timp de aproape 10 ani FOTO: pagina personală Facebook
Valentin Achimoiu a fost avocat timp de aproape 10 ani FOTO: pagina personală Facebook

Poliţiştii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti au descoperit o plantaţie de canabis în curtea unei gospodării din comuna Bascov. Anchetatorii au stabilit că halucinogenele fuseseră plantate de un fost avocat. Valentin Achimoiu (34 de ani), sădise canabisul chiar în curtea bunicii sale.

Descinderea a avut loc în urma unor informaţii primite de procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO Piteşti. Deşi Valentin Achimoiu locuieşte în Piteşti, acesta petrece mult timp în gospodăria bunicii lui, din comuna Bascov. Tot acolo avea şi plantele de canabis. Oamenii legii au recoltat plantele halucinogene, acestea urmînd să fie supuse testelor de laborator. Fostul avocat a fost dus la audieri la sediul DIICOT, urmînd a se stabili împrejurările în care a obţinut seminţele plantate şi dacă a vîndut canabis, ori îl recolta pentru consum propriu. În anul 2015, Valentin Achimoiu a fost prins în timp ce conducea fiind băut.

Acesta a cerut judecarea în urma unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă Curtea de Apel Piteşti i-a respins cererea, dosarul fiind trimis spre continuarea cercetărilor la procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Piteşti. Valentin Achimoiu va fi cercetat sub control judiciar.

În 2014 a dat în judecată Chevron în cazul exploatării gazelor de şist de la Pungeşti

Valentin Achimoiu a devenit cunoscut la nivel naţional în 2014, după ce înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune împotriva Guvernului României, a Ministerului Mediului şi a companiei Chevron, prin care se cerea suspendarea activităţilor de explorare şi exploatare a gazelor de şist la Pungeşti.

Acţiunea fusese în numele unuia dintre localnicii din Pungeşti, Costică Spiridon, în numele Simonei Niculescu, cea care a cerut Tribunalului Vaslui ridicarea interdicţiilor de circulaţie impuse de poliţie la Pungeşti, cât şi în numele asociaţie de mediu pe care o reprezintă, “România Verde 2007”.

Valentin Achimoiu a fost avocat în Baroul Argeş în perioada 2006-2009.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite