Un criminal eliberat în baza recursului compensatoriu şi-a bătut crunt concubina. Cum l-au „răsplătit“ acum anchetatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 50 de ani, din Piteşti, condamnat la închisoare pentru că şi-a ucis mama în 2008 şi eliberat în 2017 în baza legii recursului compensatoriu, şi-a bătut crunt concubina la sfârşitul săptămânii trecute. Plasat iniţial în arest, bărbatul este, în prezent, cercetat sub control judiciar.

Pe 9 august, concubina lui Eduard Ţucă a sunat la secţia 3 Poliţie din Piteşti, reclamând că a fost bătută crunt de către acesta şi depunând ulterior şi o plângere scrisă. În aceeaşi zi, poliţiştii au venit la locuinţa unde stăteau cei doi şi l-au reţinut pe Ţucă pentru 24 de ore. Ulterior, verificându-i cazierul, poliţiştii au descoperit că acesta ieşise din închisoare în baza legii recursului compensatoriu în toamna lui 2017, după ce fusese condamnat în 2008 pentru că îşi omorâse mama. Eduard Ţucă are un rest de pedeapsă de 1.300 zile.

Pe 10 august, Eduard Ţucă a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de a fi dispusă o măsură preventivă şi în aceeaşi zi procurorul de caz l-a plasat pe agresor sub control judiciar pentru 60 de zile.

Surse judiciare ne-au precizat că femeia pe care acesta a bătut-o crunt nu a mai venit la poliţie să dea declaraţii după ce a depus plângerea şi că nu mai este de găsit nici la telefon, nici în locuinţa unde stătea cu concubinul său. Cel mai probabil, conform anchetatorilor, aceasta îşi va retrage plângerea, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani în zeci de cazuri de violenţă domestică înregistrate în Argeş.

În primăvara lui 2008, Eduard Ţucă şi-a bătut cu bestialitate mama, pe care a abandonat-o ulterior într-o baracă din cartierul piteştean Trivale, unde femeia a decedat după câteva ore. Bătrâna a fost descoperită întâmplător de poliţişti din Moşoaia, care făceau mai multe verificări legate de furtul unui moped.

Iniţial, bărbatul a fost condamnat la opt ani închisoare de către magistraţii Tribunalului Argeş, însă sentinţa a fost atacată de procurori şi dosarul a ajuns la Curtea de Apel Piteşti, ai cărei judecători au casat hotărârea şi, rejudecând dosarul, l-au condamnat la 15 ani de detenţie cu executare. În cele din urmă, Eduard Ţucă a executat doar 9 ani din pedeapsă, asta după ce a făcut zeci de cereri de eliberare din penitenciarul de la Târgu Jiu.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite