Român ucis de recursul compensatoriu. L-a omorât un criminal cu cazier vast, eliberat recent din penitenciar şi condamnat la 18 ani pentru o altă crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. FOTO: Arhivă
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. FOTO: Arhivă

Detalii şocante ies la iveală în cazul băimăreanul de 30 de ani care a lovit cu pumnii şi picioarele un bărbat de 59 de ani şi mai apoi l-a jefuit. Bărbatul a decedat la spital trei zile mai târziu, iar agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Agresorul care a lovit cu pumnii şi picioarele, acte de violenţă care au dus la decesul unui bărbat în vârstă de 59 de ani din Baia Mare a fost recent eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu. Mai mult, acesta are un cazier vast. 

   

A mai fost închis pentru omor 

Gheorghe V. B. a mai fost închis pentru omor în urma unei sentinţe dată de magistraţii maramureşeni. La data de 7 iulie 2007, la vârsta de 18 ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru faptul că a ucis un bărbat, dar a ieşit din penitenciar în anul 2014, eliberat fiind condiţionat. Înainte de a comite omorul a mai fost condamnat pentru 6 furturi, acte comise cu intenţie în perioada în care era minor.

 În ziua de Crăciun, în anul 2015, împreună cu un prieten a tâlhărit un băimărean în zona Pieţei Agroalimentare Izvoare din Baia Mare. Ziua în amiaza mare, prin acte de violenţă, i-au sustras acestuia un telefon mobil în valoare de 200 de lei şi suma de 100 de lei. La acea vreme, judecătorii l-au trimis din nou după gratii pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. La finele lunii ianuarie 2019, beneficiind de recursul compensatoriu, băimăreanul a fost eliberat din penitenciar, având un rest de pedeapsă de 291 de zile. 

A fost liber până zilele trecute, când în zona cartierului Meda a lovit cu pumnii şi picioarele un bărbat în vârstă de 59 de ani şi apoi l-a jefuit, băimăreanul decedând trei zile mai târziu sub ochii medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Agresorul a fost din nou arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în baza unei decizii emise de către magistraţii maramureşeni la data de 23 iulie 2019. 

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului B G V (...), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen. raportat la art. 194 alin.1 lit. e C.pen. cu aplic. art. 41 alin.1 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 23 iulie 2019 până la 21 august 2019 inclusiv. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariului apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 313 lei (pentru .....)”, se arată în motivarea dată de judecătorii maramureşeni.

Citeşte şi

Bărbat omorât cu pumnii şi picioarele de doi necunoscuţi. Gestul oribil al agresorilor după ce l-au lăsat inconştient pe asfalt

 

Cazul morţii unui băieţel român, nerezolvat nici după 20 de ani în Belgia. „I-au fost tăiate organele genitale, o mână şi un picior şi a fost pus într-o geantă” 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite