Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, trimis în judecată pentru corupţie, e primul pe listele ALDE Argeş la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâna anul acesta, Tudor Pendiuc a fost cel mai longeviv primar de municipiu din ţară
Pâna anul acesta, Tudor Pendiuc a fost cel mai longeviv primar de municipiu din ţară

Dosarul „Publitrans“ l-a făcut pe Tudor Pendiuc să scape printre degete cel de-al şaptelea fotoliu de primar, dar are şanse foarte mari la unul de parlamentar. ALDE Arges, formaţiunea politică la care Pendiuc a aderat recent, l-a pus pe fostul edil pe cel mai eligibil loc în lista pentru Senatul României.

Tudor Pendiuc, până anul acesta cel mai longeviv primar de municipiu din ţară, este judecat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în forma continuată. Problemele sale cu justiţia au început pe 6 noiembrie 2014, când procurorii DNA au descins la Primăria Piteşti, la vila edilului din municipiu şi la locuintele unor alte persoane din acelaşi dosar suspectate de fapte de corupţie săvârşite în perioada 2007-2014, dar şi la sediile unor firme. 
 

Faptele de care îl acuză procurorii vizeaza încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Pitesti, Publitrans 2000 S.A., şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal S.A, asociere care a prejudiciat bugetul local al Municipiului Piteşti cu 6,3 milioane euro. Tudor Pendiuc a petrecut 9 luni în arest, timp în care a acuzat probleme grave de sănătate si a slăbit aproape 20 de kilograme. În martie 2015, data la care Tudor Pendiuc era încă arestat, edilul a fost trimis în judecată cu propunerea de menţinere a măsurilor preventive şi asiguratorii dispuse în cauză, iar odată cu el, alte

12 persoane din acelaşi dosar. Pe 14 august 2015,edilul a fost eliberat din arestul preventiv, sub măsura controlului judiciar, iar o lună mai târziu şi-a reluat activitatea de primar. 

La alegerile locale de anul acesta a pierdut la limită, ca independent, funcţia de primar, în favoarea social-democratului Cornel Ionica, cel care lângă care, ani la rând, Pendiuc a făcut echipă. Acum, fostul primar vrea un loc în Parlamentul României. Şi are sanse să-l şi primească, fiindcă Pendiuc apare primul pe lista ALDE Argeş la Senat. "Toţi candidaţii provin din Argeş, nefiind niciun nume impus de la centru. Astfel, pentru Senat vor candida, în această ordine pe listă, Tudor Pendiuc, Simona Brătulescu, Robert Tudorache şi Aurel Iacşa", se arată într-un comunicat transmis de ALDE.


Tudor Pendiuc a fost primar al Piteştiului din anul 1992 (atunci, sub sigla PD) şi până în acest an, iar la fiecare scrutin de până la cel din 2016, Tudor Pendiuc a obţinut procente impresionante, detasându-se considerabil faţă de contracandidaţii săi. În al doilea tur din anul 2000, spre exemplu, Tudor Pendiuc a obţinut fotoliul de edil şef cu 88,92% din voturile piteştenilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite