Trei turişti au rămas înzăpeziţi pe Transfăgărăşan

0
0

Unul dintre cei trei turişti a suna miercuri seara la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor. Cele trei persoane se deplasau pe Transfăgărăşan, dinspre Capra spre Bâlea Lac, cu un autoturism de teren, dar au rămas înzăpeziţi şi nu au mai putut continua drumul.

O patrula mixtă formată din jandarmii montani şi salvamontiştii argeşeni s-a deplasat la faţa locului pentru a deszăpezi maşina de teren a celor trei turişti şi pentru a-l tracta până într-o zonă unde puteau circula în siguranţă.

Cei trei turişti, Oana Mitrea (20 de ani), Iustina Drăguţ (66 de ani) din Curtea de Argeş şi şoferul, Neculai Boca (24 de ani) din Constanţa au fost conduse la Piscu Negru, iar de acolo şi-au continuat deplasarea spre Curtea de Argeş. O Ambulanţă SMURD s-a deplasat până la faţa locului pentru a acorda îngrijiri medicale turştilor, însă aceştia nu au suferit răni şi nu au avut nevoie de asistenţă medicală.

Jandarmii şi salvamontiştii argeşeni recomandă turiştilor care se aventurează în zona montană pe  D.N. 7 C (Transfăgaraşan) în această perioadă:
- să nu încerce să circule cu autovehiculele dincolo de zona Capra înspre Bâlea Lac întrucât drumul este închis şi impracticabil din cauza zăpezii viscolite.
- pentru accesul în zona montană să echipeze autoturismele pentru iarnă;
- să aibă carburant suficient pentru a ramane cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire;
- să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiile climaterice locale;
- să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
- să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusa de prim ajutor, sac de dormit;
- în caz de accident să anunţe jandarmii montani şi salvamontiştii (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri