Transportul metropolitan devine, în sfârșit, realitate pentru patru localități din Argeș

0
Publicat:

De la 1 septembrie 2022, activitatea de transport metropolitan devine, în sfârșit, realitate pentru patru localități din Argeș. Municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni vor fi interconectate prin linii comune de transport public.

Autobuze Publitrans. FOTO Facebook Primăria Pitești
Autobuze Publitrans. FOTO Facebook Primăria Pitești

Operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura, de la 1 septembrie, serviciile de transport public local pe raza zonei metropolitane: Municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni.

Cei care călătoresc între aceste localități nu mai trebuie, în sfârșit, să schimbe mijloacele de transport, iar timpul de deplasare scade simțitor. Prețul unei călătorii integrate pe bază de bilet este de 2,5 lei, iar prețul unui abonament nenominal integrat (toate traseele) pentru o zi este de 10 lei, în timp ce prețul unui abonament integrat (toate traseele) pentru o luna este de 80 lei.

Biletele de călătorie pot fi procurate de la casele de bilete, automatele de bilete ori din autobuzele dotate cu POS-urile marcate cu inscripția Mastercard sau Visa, cu carduri tip contactless, Mastercard sau Visa (abonamentele, doar de la casele de bilete). 

Noile trasee operaționale sunt:  Linia 12, Pitești (Comisariat) - Bradu; Linia 15, Pitești (Teatrul „Alexandru Davila”) - Mărăcineni; Linia 11, Bascov (Schiau) – Pitești (Centrul Cultural Județean Argeș) și Linia 14, Pitești (Alprom)- Bascov (Prislop).

Traseele de transport metropolitan. FOTO Primăria Pitești
Traseele de transport metropolitan. FOTO Primăria Pitești

Implementat cu întârziere

Zonele metropolitane și transportul care ar trebui să le deservească fac, de ani buni, obiectul unor discuții ample în CJ Argeș și în consiliile locale ale mai multor localități argeșene.

Cei care locuiesc în zona metropolitană Pitești au primit în primăvara anului trecut vestea cea mare: Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar.

Se întâmpla după ce proiectul de hotărâre inițiat de primarul Piteștiului, Cristian Gentea, privind asocierea Municipiului Pitești cu alte unități administrative teritoriale în scopul constituirii asociației de dezvoltare intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport în comun era votat de toți consilierii locali, din toate grupurile politice. Consiliile locale ale celorlalte localități au votat și ele pentru asociere.

„Chiar dacă nu se va întâmpla de mâine, apreciem că din toamnă vom avea și noi o zonă intercomunitară funcțională și pe transport. Este primul pas spre creșterea calității vieții cetățenilor din municipiu și din localitățile limitrofe. Avem un calendar de dezvoltare pe care împreună îl respectăm!”, spunea, în martie 2021, primarul Cristian Gentea.

N-a fost toamna anului 2021, dar toamna aceasta transportul metropolitan devine realitate pentru localitățile amintite.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite