Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, cercetat pentru corupţie în dosarul „Publitrans“, va candida pentru un nou mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Pendiuc şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat de primar al Piteştiului la alegerile locale din 5 iunie anul acesta. N-o mai poate face sub umbrela PSD, care nu mai vrea candidaţi cu probleme în justiţie, ci ca independent.

Primarul în fucţie al Piteştiului a precizat că, deocamdată, nu a terminat de strâns semnături pentru depunerea candidaturii sale. “M-am decis abia saptămâna trecută, e un timp foarte scurt. Nu am terminat de strâns semnăturile, dar trebuie să recunosc că m-a mişcat modul cum s-au mobilizat aceşti cetăţeni pentru a aduna aceste semnături. Pe unii dintre ei chiar nu-i cunosc”, a declarat Tudor Pendiuc, miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de organizarea, la Piteşti, pe 23 aprilie a Simfoniei Lalelelor.

Actualmente primar în funcţie al Piteştiului, Tudor Pendiuc este inculpat în dosarul „Publitrans”, dosar în care DNA îl acuză de fapte de corupţie. Ca să poată candida la alegerile locale din mai, edilul trebuie să demisioneze din PSD, partid care a anunţat că nu mai vrea candidaţi cu probleme în justiţie. De altfel, social democraţii argeşeni merg în cursa pentru fotoliul de primar cu unul dintre cei doi actuali viceprimari, Cornel Ionică, cel care lângă care a lucrat, ani la rând, Tudor Pendiuc.

Reaminim că Tudor Pendiuc este trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. Problemele sale cu justiţia au început pe 6 noiembrie 2014, când procurorii DNA au descins la Primăria Piteşti, la vila edilului din municipiu şi la locuinţele unor alte persoane din acelaşi dosar suspectate de fapte de corupţie săvârşite în perioada 2007-2014, dar şi la sediile unor firme. 

Dosarul vizează încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000 S.A. şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal S.A, asociere care ar fi prejudiciat bugetul local al Municipiului Piteşti cu 6,3 milioane euro. În martie 2015, dată la care Tudor Pendiuc se afla în arest preventiv, edilul a fost trimis în judecată cu propunerea de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Odată cu el, alte 12 nume din acelaşi dosar. Tudor Pendiuc a petrecut 9 luni în arest, timp în care a acuzat probleme grave de sănătate şi a slăbit aproape 20 de kilograme. Pe 14 august 2015 edilul a fost eliberat din arestul preventiv, sub măsura controlului judiciar, iar o lună mai târziu şi-a reluat activitatea de primar. 

Primarul Tudor Pendiuc se află la conducerea primăriei Piteştiului din 1992 (când a cîştigat alegerile sub umbrela PD) şi este cel mai longeviv edil şef de municipiu din ţară.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite