Trafic electoral şi tentativă de fraudare a votului în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe incidente au avut loc la alegerile de astăzi în Argeş. Un bătrân a introdus două buletine de vot, iar 40 de argeşeni dau declaraţii la Bucureşti după ce, cele trei microbuze cu care mergeau la vot au fost oprite de poliţiştii din Capitală.

La Biroul Electoral Judeţean Argeş s-au primit în această dimineaţă mai multe sesizări din partea preşedinţilor de secţii de votare conform cărora camerele de supraveghere nu ar funcţiona sau că s-au pierdut ştampile, dar care mai apoi au fost restituite de alegătorii care plecaseră cu ele.
În comuna Bârla un bătrân de 79 de ani a încercat să introducă două buletine de vot în aceeaşi urnă, la secţia de votare numărul 236.

Bărbatul a fost surprins în flagrant de membrii comisiei şi se află acum la audieri. Poliţiştii încearcă să afle dacă este vorba de o greşeală şi bătrânul a primit două buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale în loc să primească unul pentru preşedinte şi unul pentru referendum, sau dacă este vorba de o intenţie de fraudare a alegerilor. Membrii comisiei vor fi şi ei audiaţi după închiderea urnelor. Dacă va fi găsit vinovat, bătrânul riscă până la 3 ani de închisoare.
Iar la intrare în Capitală 3 microbuze cu 40 de persoane au fost reţinute de poliţişti pentru verificări. Pasagerii susţin că sunt angajaţii unei firme de pază şi că mergeau la lucru în Bucureşti, exercitându-şi dreptul la vot la una din secţiile speciale de acolo.

“Poliţiştii fac verificări dacă traseul microbuzelor era conform cu itinerariul şi legalitatea în care se desfăşoară transportul, documentaţia. Încercăm să aflăm dacă persoanele respective intrau în pază la diferite obiective din Bucureşti”, a declarat subinspector Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş. 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite