Trafic de influenţă. Ce le promitea un bărbat din Argeş celor care voiau să le intermedieze semnarea rapidă a unor documente la trei instituţii din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Poliţia Româmă
Foto: arhivă Poliţia Româmă

Un bărbat din Argeş a fost arestat joi, 26 mai, pentru trafic de influenţă. Alte 19 persoane au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş în acelaşi dosar.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au desfăşurat pe 25 mai trei percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Argeş, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2021 – februarie 2022, un bărbat de 39 de ani, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor din cadrul a trei instituţii din Argeş, ar fi pretins, de la mai multe persoane, diverse sume de bani, promiţând că îi va determina pe funcţionarii din cadrul acestor insituţii să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu", explică vineri, IPJ Argeş.

La perchziţii a fost găsită şi o puşcă

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate trei laptopuri, un telefon mobil şi o puşcă cu aer comprimat şi mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

În total, 20 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş. 

După administrarea probatoriului, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a  bărbatului de 39 de ani.

"În cursul zilei de 26 mai a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Argeş, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile", mai precizează IPJ Argeş.

Ştire în curs de ctualizare

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un ales local din Corbeni spune că a fost bătut când a acuzat Primăria că a dat 40 de mii de lei pe un festival. „De ce erai beat mangă?“ VIDEO
 

Un pompier din Argeş a murit la stingerea unui incendiu de vegetaţie. Soţia sa murise în urmă cu un an, iar fiica lor a rămas, acum, singură

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite