Topul celor mai sănătoase plante de apartament. De ce este considerată feriga „un plămân verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feriga, o plantă de apartament cu numeroase beneficii FOTO: tihan-asociatii.ro
Feriga, o plantă de apartament cu numeroase beneficii FOTO: tihan-asociatii.ro

Plantele de apartament reprezintă o metoda naturală şi sănătoasă de a curăţa impurităţile din aerul din locuinţă şi de a-l împrospăta. Vă prezentăm în continuare cele mai importante plante ce îmbunătăţesc semnificativ calitatea aerului din casă.

Spre deosebire de aparatele care purifică aerul, plantele de apartament pot fi folosite şi ca elemente decorative şi au beneficii unice, ajutand la scurtarea perioadei de convalescenţă în caz de boală şi chiar la protejarea de undele electromagnetice emise de aparatura electronică şi electrocasnică.

Ficusul este una dintre cele mai populare şi îndrăgite plante de apartament. Ficusul reuşeşte cu brio să îmbunătăţească calitatea aerului din casă. Frunzele acestuia absorb mai multe substanţe toxice periculoase care se regăsesc în aerul din locuinţe - benzenul, tricloretilena şi formaldehida.

De ce trebuie ţinute crizantemele în ghiveci

După cum spune biologul Alexandra Mosoiu, ”crizantema este o plantă decorativă extrem de eficientă în curăţarea aerului de noxele degajate de vopsele sau produse diverse de curăţare. Este recomandat să ţineţi tot timpul crizanteme în ghiveci în camera în care staţi, dar acelaşi efect îl au şi dacă sunt ţinute în vază. Însa florile din vază nu rezistă la fel de mult, iar efectul de purificare a aerului este temporar. Este recomandat sa o ţineţi în ghiveci, pentru a beneficia mereu de aer curat în apartamentul dumneavoastră.

Dracaena este o altă plantă foarte întâlnită în apartamente. Este foarte utilă în purificarea aerului, în special atunci cand renovaţi apartamentul şi folosiţi vopsea industrială, adezive, diluanţi şi alte produse industriale pentru zugrăvirea casei, pline de substanţe chimice sau toxine periculoase. Dracaena are rolul de a absorbi, în proporţie de aproape 90%, substanţele volatile şi benzenul, atât de nocive pentru sănătate“.

Cactusul absoarbe toxinele

Cactusul nu deţine un loc fruntaş în topul celor mai frumoase sau estetice plante de apartament, însă surclasează multe plante atunci când este vorba de proprietăţile lui de purificare a aerului. ”Cactusul filtreaza eficient aerul, prin absorbţia de noxe şi toxine şi degajarea de oxigen, esenţial pentru respirarea unui aer curat”, spune biologul Alexandra Mosoiu.

Feriga este o altă plantă de apartament foarte sănătoasă. Este considerată un "plămân verde" care împrăştie nu doar culoare, ci şi sănătate în jur. Purifică aerul, dar contribuie şi la sporirea umidităţii în casele în care aerul este uscat, prin procesul de transpiraţie.

Iedera este o altă plantă ornamentală de apartament care contribuie la împrospătarea şi curăţarea aerului de toxine. Absoarbe nu doar substanţe precum benzenul, tricloretilena, toluenul sau formaldehida, dar şi-a dovedit eficienţa şi în combaterea poluării electromagnetice, prin absorbţia undelor provocate de aparatura electronică şi electrocasnică din casă.

Voalul miresei absoarbe fumul de ţigară

Voalul miresei este ca un burete pentru fumul de ţigară, reuşind performanţa de a absorbi aproximativ 95% din acesta în mai puţin de 24 de ore. Daca fumaţi sau staţi într-o casa în care se fumează, proprietăţile acestei plante vă ajuta pentru a-i proteja pe copii, dar şi pe alţi membri ai familiei, de efectele nocive ale fumului de ţigară.

Gerbera este o planta foarte aspectuoasă şi extrem de eficientă în reducerea nivelului de tricloroetilenă emis în aer de diverse substanţe chimicr folosite pentru tratarea textilelor.

Una dintre cele mai eficiente plante în purificarea aerului, potrivit unui studiu realizat de NASA, este palmierul Areca. Acesta menţine aerul umed când climatul mediului este foarte uscat (efect extrem de benefic pentru facilitarea respiraţiei, întrucât plămânii au nevoie de umiditate pentru a funcţiona la parametri optimi), eliminând continuu toxinele chimice din aer. Palmierul Areca este recomandat persoanelor care suferă de alergii respiratorii sau de astm bronşic.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite