Topul celor mai memorabile meciuri din istoria Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liverpool a reuşit o revenire incredibilă în finala din 2005 cu AC Milan FOTO: talksport.com
Liverpool a reuşit o revenire incredibilă în finala din 2005 cu AC Milan FOTO: talksport.com

De-a lungul ultimelor trei decenii, în Champions League au fost mai multe meciuri memorabile, cu răsturnări spectaculoase de scor şi goluri de neuitat. Jurnaliştii britanici de la Bleacher Report au făcut un clasament al celor mai spectaculoase meciuri.

Pe locul cinci în clasament se situează formidabila manşă retur din sferturile Ligii Campionilor din primăvara lui 2004, dintre Deportivo La Coruna şi AC Milan. Italienii, deţinătorii trofeului, câştigaseră în tur pe San Siro cu 4-1 şi se părea că returul va fi o formalitate. Numai că spaniolii au reuşit o revenire formidabilă, iar la pauză conduceau cu 3-0, prin golurile lui Pandiani, Valeron şi Luque. În a doua repriză, Fran a marcat pentru 4-0, iar La Coruna s-a calificat miraculos în semifinalele Champions League.

Pe locul patru este un alt meci având-o ca protagonistă pe Deportivo La Coruna. În 2000, în faza grupelor, spaniolii au jucat acasă cu Paris Saint-Germain. Francezii au condus cu 3-0, numai că „Depor” a avut o revenire memorabilă, câştigând cu 4-3 printr-o triplă a lui Pandiani şi un gol al lui Tristan.

Un meci de neuitat, aflat pe locul trei în top, este semifinala retur din 1999 dintre Juventus şi Manchester United. Pe Old Trafford, meciul tur se încheiase 1-1. Englezii aveau nevoie de minimum un gol pentru a se califica. La Torino, Juventus a început în forţă, conducând cu 2-0. Numai că United a revenit incredibil, câştigând cu 3-2 prin golurile lui Kean, Yorke şi Andy Cole.

Pe locul doi în top este chiar finala Champions League din 1999, dintre Manchester United şi Bayern Munchen. Nemţii au marcat în min. 11 prin Basler şi au trimis ulterior mingea în bară de mai multe ori. United avea nevoie de un miracol. Şi miracolul a venit. După un corner a lui Beckham, Sheringham a egalat în minutul 90. Un minut mai târziu, tot după un corner executat de Beckham, Ole Gunnar Solskjaer a marcat golul unei victorii memorabile.

Pe primul loc în clasament este finala incredibilă din 2005 de la Istanbul, dintre Liverpool şi AC Milan. La pauză, italienii conduceau cu 3-0 şi se părea că vor cîştiga din nou Champions League, după o pauză de doi ani. Numai că în a doua repriză a început „miracolul de la Istanbul”. Liverpool a egalat într-un sfert de oră prin golurile lui Gerrard, Smicer şi Xabi Alonso. În prelungiri, Dudek, portarul englezilor, a avut câteva intervenţii miraculoase. La loviturile de departajare, Liverpool a câştigat cu 3-2, trecându-şi în cont al cincilea trofeu Champions League.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite