Tinctura de lumânărică, analgezicul din plante eficient chiar şi pentru dureri dentare. Cum se prepară acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 lumanarica ana-maria-catalina.blogspot.com/

Printre multiplele calităţi terapeutice pe care le are lumânărica se numără şi cele analgezice. Fitoterapeuţii recomandă banala buruiană pentru calmarea durerilor cu diferite cauze, inclusiv a durerilor dentare.

Deşi tratamentele naturiste trebuie administrate doar la indicaţia medicului, care întotdeauna va lua în calcul şi efectele mai puţin cunoscute ale plantelor, precum şi interacţiunea cu medicamentele alopate, este bine de ştiut că o simplă licoare obţinută acasă, în bucătărie, dintr-o plantă ce creşte pe toate drumurile, poate fi de ajutor în multe situaţii.

„Pui într-un borcan cu filet o lingură cu vârf de plantă uscată, adaugi 100 ml de alcool alimentar de 70 grade şi laşi la macerat 10 zile, având grijă să agiţi zilnic. La final filtrezi, pui la decantat în frigider pentru 6 zile şi filtrezi, iar apoi depozitezi în sticluţe de culoare închisă.

Se recomandă o cură de 2-3 săptămâni cu 20-30 de picături, dizolvate în apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Dacă este necesar, se reia după o pauză de 7 zile. Este un analgezic eficient în caz de infecţii dentare", explică Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Specialistul o recomandă şi în caz de dureri abdominale cronice şi recidivante, adjuvant în afecţiunile pulmonare, în diaree şi gastrită, cu prudenţă însă!

„În sarcina şi alăptare este bine să fie evitat consumul de preparate din lumânărică”, spune Elena Badea

Există atenţionări speciale şi când vine vorba de recoltare.

„După cules, este bine să eviţi să-ţi atingi faţa şi zona ochilor, pentru a evita inflamaţiile ce pot fi provocate de perii de pe plantă”, explică Elena Badea.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite