Testare gratuită RT-PCR în patru oraşe din Argeş. Care sunt condiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
testare pcr hunedoara covid foto spital hunedoara

În perioada 5-6 februarie, în patru oraşe din judeţul Argeş, se va face testare RT PCR gratuită. Iar cei care doresc să se testeze trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Testarea gratuită se va face la Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel. În acest sens au fost amenajate patru centre după cum urmează: Piteşti- Spitalul Judeţean de Urgenţă, Aleea Spitalului, nr.36; Mioveni: bulevardul Dacia, nr. 131A Curtea de Argeş- strada Cuza Vodă, nr.6-8 şi Câmpulung Muscel: strada I.C Brătianu, nr.54B.

Pentru testare este obligatorie programarea. Programarea se poate face, sâmbătă 5 februarie sau duminică 6 februarie, prin apel la call-centerul amenajat la Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Numărul de telefon unde trebuie făcute programările este 021.414.44.48. Doritorii trebuie să selecteze opţiunea “testare”, iar un operator va prelua informaţiile.

Persoanele programate vor primi pe telefonul mobil un SMS cu numărul de înregistrare şi datele şi trebuie ulterior să arate mesajul primit la centrul de testare. Fără acest mesaj, nu se va face testarea. 

Testarea este gratuită doar pentru persoanele care prezintă simptome ale infecţiei cu SARS-CoV2. Rezultatul se transmite prin SMS şi nu se eliberează tradus.

”Persoanele care solicită testarea gratuită RT-PCR vor completa un formular disponibil pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş,  în care vor preciza, pe propria răspundere, dacă prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, spun reprezentanţii Prefecturii Argeş.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Avantajele testării, pentru SARS-CoV-2, la medicul de familie. „20-30% din testele făcute sunt pozitive“

Autorităţile reduc deja programul de funcţionare al centrelor de testare gratuită din spitale

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite