Teribilism sau „Balena albastră“, în cazul unor elevi din Argeş care s-au crestat pe braţe. Poliţia încearcă să stabilească dacă există vreo legătură cu sinistrul joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş a început, miercuri, 29 martie, verificările în cazul mai multor elevi din Argeş care, în decursul ultimelor zile, şi-au provocat zgârieturi pe braţe. Cercetările urmează să stabilească dacă incidentele au legătură cu jocul "Balena albastră".

În Argeş, Poliţia a porimit primele semnale legate de incidente ce ar putea avea legătură cu jocul "Balena albastră" de la directorul Şcolii Carol I din Curtea de Argeş, unde, săptămâna trecută, cinci eleve au băgat spaima în colegii lor, după ce le-au arătat braţele cu zgârieturi provocate acasă.

Gestul fetelor a fost copiat de patru colegi, care şi-au scrijelit şi ei braţele cu lamele unor ascuţitori. Toţi cei 9 elevi prezentau, potrivit conducerii şcolii, răni superficiale şi au primit îngrijiri la cabinetul sanitar al unităţii de învăţământ.

Ulterior, un incident similar a apărut şi şcoala din comuna Hârseşti, unde un alt elev s-a zgâriat pe braţe cu o riglă.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş confirmă că a deschis o anchetă pentru a stabili dacă cei nouă copii de la Curtea de Argeş şi-au provocat leziunile în timp ce jucau "Balena Albastră", sau dacă  este vorba doar de manifestări teribiliste ale unor puşti impresionaţi de poveştile ţesute în jurul acestui joc.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a derulat propriile sale verificări şi a ajuns la concluzia că elevii de la Curtea de Argeş au încercat, din teribilism, să-şi convingă colegii că au experimentat  jocul respectiv.

"Vom organiza şedinţe cu părinţii, pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete", a precizat Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeş

Cei nouă elevi de la Curtea de Argeş au primit consiliere psihologică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite