Tânăr din Argeș, proxenet pentru concubina sa. A forțat-o să se prostitueze ca să-i aducă bani

0
Publicat:

Un tânăr din Argeș a fost reținut în weekend, ca urmare a probării activității infracționale pentru infracțiunea de proxenetism. Victima este chiar concubina bărbatului.

Prostituția e un fenomen de proporții și în România. Foto Shutterstok
Prostituția e un fenomen de proporții și în România. Foto Shutterstok

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, și au reținut un bărbat de 24 de ani, din comuna argeșeană Bârla.

Individul și-a forțat concubina să se prostitueze

Victima, cu care bărbatul avusese o relație, era exploatată sexual în apartamente din Pitești închiriate în regim hotelier.

„Din cercetări, s-a stabilit că în cursul lunilor august și septembrie 2022, cel în cauză ar fi determinat, pe fondul unei relații de concubinaj, iar ulterior ar fi constrâns o femeie să întrețină relații sexuale contra cost, în locuințe situate pe raza municipiului Pitești”, explică IPJ Argeș.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar ulterior a fost prezentat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Față de bărbat au fost impuse, alături de alte interdicții, și obligațiile de a nu se apropia și de a nu comunica prin nicio modalitate cu persoana vătămată.

Polițiștii argeșeni au desfășurat tot în acest weekend o acțiune pentru identificarea și sancționarea persoanelor care practică prostituția în imobile sau unități de cazare de pe raza municipiului Pitești.    

Sunt căutați proprietarii imobilelor închiriate în regim hotelie

Au fost depistate 17 persoane care practicau prostituția în imobile închiriate/unități de cazare pe raza municipiului Pitești. Este vorba nu doar de femei din Argeș, ci și Constanța, Giurgiu, Brăila, Olt, Sibiu, Dâmbovița, Ilfov și în muncipiul București.

Persoanele depistate au fost sancționate contravențional conform Legii 61/1991 R privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, urmând a fi identificați și proprietarii imobilelor închiriate în regim hotelier, în vederea sancționării acestora conform aceluiași act normative”, precizează IPJ Argeș.

Acțiunile de acest fel vor continua, spun oamenii legii.

Amenzile pot ajunge până la 1.500 de lei

Conform legii, atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte constituie contravenție și se sancționează cu amendă ce poate fi cuprinsă între  500 și 1.500 de lei.

De asemenea, conform aceluiași act normativ, acceptarea sau tolerarea practicării faptelor prevăzute la pct. 6) în hoteluri, moteluri, campinguri, baruri, restaurante, cluburi, pensiuni, discoteci sau în anexele acestora de către patronii sau administratorii ori conducătorii localurilor respective” (Legea 61/1991R, art.2 pct.7), constituie contravenție, ce se sancționează cu amendă ce poate fi cuprinsă între  500 și 1.500 de lei”, amintesc polițiștii.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite