Societatea de Apă Canal din Piteşti, furată din toate părţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: S.C. Apă Canal 2000 S.A.
Foto: S.C. Apă Canal 2000 S.A.

S.C. Apă Canal 2000 S.A., societate comercială pe acţiuni, cu capital integral de stat, la care Primăria Piteşti deţine 90% din capital, este, de ani buni, ţinta unor furturi directe şi „omisuni” suspecte.

Racordările ilegale sunt “sporturi” locale în zonele deservite de operator. Cel mai recent exemplu este cel de pe Platoul Prundu-Craiovei (localităţile argeşene Piteşti şi Bradu).

Numai în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie 2021, echipele de control ale operatorului au identificat 22 de situaţii de branşamente clandestine, surse proprii de apă nedeclarate şi apometre blocate. Interesant este faptul că cei care păcălesc sistemul nu sunt nişte oameni nevoiaşi, ci, din contră, familii avute, cu vile impresionante.

“Toate locaţiile identificate cu nereguli reprezintă proprietăţi private cu imobile impresionante, cu  gazon, livezi, viţă de vie, etc. şi un consum de apă sub 1 - 2 m3 pe lună”, atrage atenţia Mihail Marinescu, directorul general al S.C. Apă Canal 2000 S.A.

Apă Canal 2000, păgubită prin furturi directe şi “omisuni” suspecte
Apă Canal 2000, păgubită prin furturi directe şi “omisuni” suspecte

 

Foto: S.C. Apă Canal 2000 S.A.

Executată silit şi pusă să plătească penalităţi uriaşe

Utilizatorii în cauză riscă acum dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt. 

Neregulile identificate par însă banale în comparaţie cu marile pagube ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. Unul dintre cele mai notorii cazuri este cel al negocierii, în 2011, de către societatea comercială a unor chirii extrem de dubioase şi păguboase pentru Apă Canal 2000, chirii prin care operatorul şi-a asumat, printr-o “scăpare” inexplicabilă, penalităţi uriaşe, de 182,50% pe an în faţa unei persoane fizice, apoi a adunat 7 ani de restanţe. Printr-o decizie definitivă pronunţată anul trecut (2020), furnizorul de utilităţi a fost găsit bun de plată în acest dosar care nu este însă singular. 

Cu doar un an în urmă Apă Canal 2000 S.A. a fost executată silit cu 431.261,00 lei de un cunoscut om de afaceri piteştean din cauza unei alte “scăpări” din vedere. Motivul executării este legat de nişte lucrări efectuate de S.C. Apă Canal pe o stradă din zona Tancodrom, despre care afaceristul a arătat, la Judecătoria Piteşti, că-i aparţine.

Conducerea Primăriei Piteşti spune însă că strada aparţine domeniului public, graţie unei donaţii mai vechi făcute de foştii proprietari într-un moment în care nu se făceau cărţi funciare, că a mai trecut prin trei mâini până să ajungă la omul de afaceri şi că la momentul întocmirii cărţii funciare, dintr-o “greşeală”, nu s-a ţinut cont de această donaţie.

De precizat că, în urma acestei executări silite, Primăria a început demersurile pentru recuperarea sumei plătite afaceristului, sumă din care municipalitatea suportă jumătate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

EXCLUSIV Zăpadă de peste un metru pe Transfăgărăşan. Imagini spectaculoase  

Un şofer a fost surprins de o cameră de bord cum depăşeşte o maşină pe banda de urgenţă, pe A1 VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite