Sindicatul Automobile Dacia a anunţat declanşarea conflictului de muncă la uzină. Muncitorii cer salarii şi prime mai mari

0
0
Sindicaliştii cer creşteri salariale de 400 lei precum şi prime de rezultat de 2.300 lei
Sindicaliştii cer creşteri salariale de 400 lei precum şi prime de rezultat de 2.300 lei

Sindicatul Automobile Dacia refuză semnarea un nou contract colectiv fără măriri salariale şi prime mai mari. De cealaltă parte, oficialii uzinei consideră că revendicările sindicaliştilor sunt nerealiste. Dacia s-a arătat deschisă către negocieri şi a precizat că doreşte semnarea viitorului Contract Colectiv de Muncă pe o durată de doi ani pentru a putea menţine un flux de producţie ridicat şi pentru a asigura volumele cerute de piaţa mondială.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a refuzat prelungirea perioadei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, iar săptămâna aceasta a anunţat că va declanşa conflictul de muncă.

Sindicaliştii cer creşteri salariale de 400 lei (echivalentul a 15% pentru operatori), precum şi prime de rezultat de 2.300 lei, cu 65% mai mari faţă de cele acordate în 2014.

Oficialii Dacia au declarat că revendicările sindicaliştilor sunt exagerate şi că sunt deschişi către negocieri.

“Revendicările de creşteri salariale ale SAD sunt total nerealiste (…) Administraţia şi-a reafirmat deschiderea către dialog cu SAD şi susţine încheierea unui Contract Colectiv de Muncă pe 2 ani (2015-2016), care ar permite garantarea unor volume de fabricaţie la un nivel ridicat pe următorii doi ani şi, în consecinţă, menţinerea celor 3 schimburi. Un contract pe 1 an rămâne posibil, dar nu ar permite garantarea volumelor de fabricaţie.”, se arată într-un comunicat al uzinei Dacia. 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri