"Seminţe cu suflet", o inedită expoziţie organizată la Piteşti. Bulbii şi butaşii obţinuţi în grădinile expozanţilor vor fi distribuiţi gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă foto: diynetwork.com
Sursă foto: diynetwork.com

Centrul Cultural Piteşti organizează, sâmbătă, Expoziţia tradiţională „Seminţe cu suflet”,  un eveniment la care oricine este liber să solicite, oricine este liber să ofere, fără condiţii de schimb sau preţ, seminţe "curate", cultivate în propria grădină, ca pe vremea bunicii.

Este vorba de  un  eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie, iniţiat de Grupul „Seminţe cu suflet”, coordonat de buzoianca Rodica Meiroşu, o apărătoare a biodiversităţii.

În cadrul expoziţiei se vor distribui, gratuit, seminţe nemodificate genetic, butaşi, bulbi, rizomi, plante cu rădăcină, toate cultivate în grădina proprie de participanţi, în scopul perpetuării plantelor curate şi sănătoase şi a soiurilor de calitate

Grupul, care are peste 1800 de membri, organizează asemenea acţiuni, de mai bine de trei ani, atât în ţară (Bucureşti, Buzău, Ploieşti, Piteşti, Iaşi, Slatina, Deva, Braşov, Galaţi, Timişoara, Baia Mare, Brăila, Constanţa), cât şi în Republica Moldova (Ialoveni). 

"Oricine este liber să solicite, oricine este liber să ofere, fără condiţii de schimb sau cu un preţ", anunţă organizatorii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 noiembrie, între orele 10,00-13,00, la Complexul Expoziţional Casa Cărţii (parter).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite