Sălii de sport de la Colegiul Brătianu îi fuge pământul de sub „picioare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de sport de la Colegiul Brătianu, în pericol de...alunecare
Sala de sport de la Colegiul Brătianu, în pericol de...alunecare

Dealul pe care este amplasată clădirea a luat-o la vale. Niciodată, în ultimele decenii, nu a avut loc o alunecare de teren de pe dealul din spatele Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”, dar acest lucru s-a petrecut după ultimele zăpezi.  Terenul de pe o porţiune cu o lăţime de aproximativ cinci metri a luat-o la vale cu tot cu un stâlp de lumină şi câţiva copaci, iar o parte din pământul de sub scara sălii de sport s-a

Specialiştii din cadrul Primăriei Piteşti au evaluat situaţia şi spun că „pare stabilă”. Nu se ştie însă când şi din ce bani se va face consolidarea, pentru că, momentan, lipseşte studiul geotehnic.


Dealul a luat-o la vale
În urma ultimelor zăpezi, o bucată din dealul care se află chiar în spatele Colegiului Naţional „I.C. Brătianu”, a luat-o la vale. A fost distrus un stâlp de lumină şi scoşi din rădăcini câţiva copaci. Directorul unităţii, profesorul Barbu Miu, i-a informat pe reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei. „După câteva zile au venit la faţa locului cu zece specialişti, au studiat problema şi au spus că nu ar fi vreun pericol ca sala de sport să fie afectată”, spune directorul Barbu Miu. De asemenea, au fost informaţi şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Sala de sport de la I.C. Brătianu a fost inaugurată undeva la sfârşitul anului 2004 şi niciodată nu au fost probleme de acest gen. Elevii şi profesorii fac, în continuare, orele de sport îna ceastă sală.


Nu au specialist pentru studiu geotehnic
Încă nu se ştie cât va costa lucrarea sau din ce fonduri va fi realizată. Sala de Sport de la I.C.- Brătianu  este o investiţie a Consiliului Local şi, în consecinţă, de aici vor veni, cel mai probabil, banii pentru reparaţii. Pentru că accidentul s-a produs după realizarea bugetului local al Piteştiului, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, mai ales că va fi nevoie ca toată panta să fie consolidată. „Este nevoie de lucrări serioase de consolidare pentru ca eventualele probleme să fie evitate. Niciodată, de ani de zile, nu s-a produs o alunecare de teren pe acel deal”, spune Emilian Nichita, Directorul executiv al Direcţiei Tehnice şi de Urbanism. O altă probelmă este că, înainte ca un proiect de consolidare să fie realizat şi ca lucrările să înceapă, este nevoie de un studiu geotehnic pentru a se stabili clar dacă există sau nu un pericol ca sala de sport să o ia la vale. „Noi credem că nu este nicio problemă. Micile probleme care au apărut au fost deja rezolvate şi situaţia pare stabilă. S-a refăcut o canalizare de la vestiare care avea scurgeri, dar pentru lucrări ample de consolidare este nevoie de un studiu geotehnic şi nu am găsit încă un specialist”, spune Emilian Nichita.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite