S-au plimbat degeaba pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Ilie n-a ştiut că,astăzi, medicii sunt liberi
Ecaterina Ilie n-a ştiut că,astăzi, medicii sunt liberi

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, aproape toate cabinetele medicale au fost închise. 

Cu excepţia personalului care a asigurat serviciile de urgenţă, cadrele medicale au fost libere, prin lege. Mulţi pacienţi habar n-au avut că astăzi e zi nelucrătoare  în policlinici aşa că au bătut degeaba pe la uşile medicilor.

 Ecateina Ilie are 70 şi a venit la Piteşti tocmai de la Gliganu de Sus, din comuna Rociu. De câteva zile se simte tot mai rău şi astăzi a vrut să-şi facă o electrocardiogramă. S-a trezit cu noaptea-n cap ca să se spele şi să se îmbrace din timp şi să nu piardă rata. S-a bucurat c-a prins cursa spre Piteşti iar la ora 09.00 a  reuşit s-ajungă la Centrul de Diagnostic şi Tratament.Nu i-a venit să creadă  când a aflat că nu-i nimeni la cabinet.

” Ameţesc mamă şi mă doare în capu' pieptului. D-aia am avenit. Acu’ două zile am fost la doctora de familie. Zicea că nu mai are reţete şi i-am spus că vreau să vin la Piteşti. Nu mi-a zis că o să umblu degeaba, că, dacă ştiam, nu mai băteam atâta drum”, spune, amărâtă, bătrâna care, dacă tot a ajuns la oraş, şi-a încercat nocul şi la Policlinica nr. 2, unde a găsit deschis un cabinet ne neurologie. ” Tot sunt la oraş aşa că am zis să mă caut şi la cap, dacă tot nu mă simt bine”, explică femeia după ce s-a aşezat cuminte, la rând.

 “Astăzi nu au lucrat medicii de familie, dispensarele şi ambulatoriile de specialitate.  Au lucrat mediciispecialişti care au contracte de comodat şi acei medici de familie   cre şi-au programat astăzi consultaţii. Serviciul judeţean de ambulanţă, nu şi-a înterupt activitatea şi nici  spitalele care au asigurat urgenţele, iar pe secţii s-a lucrat ca într-o zi de duminică. Cei care au avut problem grave  s-au putut adresa Unităţii de Primire a Urgenţelor”, explică dr  Anca Alexandrescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite