Romanian Science Festival este în Argeș. Atelierele de robotică și inteligență artificială, printre atracții

0
Publicat:

Romanian Science Festival este în zilele de 22-24 septembrie în Argeș, cu ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, medicină, fizică, biologie, geografie și sustenabilitate. Caravana a oprit mai întâi la Mioveni.

Miercuri, caravana a ajuns la Mioveni. FOTO Ion Georgescu
Miercuri, caravana a ajuns la Mioveni. FOTO Ion Georgescu

Sala Sporturilor din Mioveni a capătat joi, 22 septembrie, o nouă dimensiune, pur educativă de data asta, grație unuia dintre episoadele caravanei Romanian Science Festival (RSF), un eveniment conceput și susținut de tineri din diaspora academică românească, care au cariere strălucite după ce au studiat diferite științe.

Ei le explică elevilor din Mioveni despre domeniul lor de activitate, într-un mod interactiv și atractiv, invitându-i să participe la ateliere de robotică, inteligență artificială, matematică, chimie, medicină, fizică, biologie, geografie și sustenabilitate”, precizează primarul, orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Paticiparea e liberă

Un grup de 16 cercetători din diaspora academică țin aici, de la ora 16 la ora 19, sesiuni interactive cu elevii din oraș. Evenimentul este destinat elevilor din clasele gimnaziale, iar participarea este liberă.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația științelor din România cu metode non-formale, prin implicarea diasporei academice.

Evenimentul dorește să ofere o platformă care reunește pasionații de știință, cultivând astfel parteneriate cu organizații autohtone, inițiative locale, ateliere, cluburi și instituții de învățământ preuniversitar și universitar”, explică Romanian Science Festival.

La evenimentele Romanian Science Festival din Argeș (care țin până pe 24 septembrie, interval în care vor trece și prin Câmpulung, și Pitești) participă, pe lângă cei 16 mentori RSF, și cercetatori și profesionisti veniți din șapte țări, exclusiv pentru festival, alături de 350 de voluntari, 30 mentori locali, care efectuează, în aceste zile, peste 150 de experimente în cadrul întâlnirilor cu elevii argeșeni.

Curioșii pot participa la mai multe ateliere. FOTO Ion Georgescu
Curioșii pot participa la mai multe ateliere. FOTO Ion Georgescu

Despre Romanian Science Festival

Romanian Science Festival a fost fondat în 2019 şi este primul festival naţional de ştiinţe din România. Iniţiativă a luat naștere din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora în sistemul de educaţie din România cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice.

De la lansare, în 2019, Romanian Science Festival a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi a ajuns la peste 100.000 de elevi.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite