Echipa de robotică „Tea Borgs“, campioana României, va participa la un puternic concurs în Elveția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de robotică Tea-Borgs de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din municipiul Târgu Jiu, campioană a României, va reprezenta România la un puternic concurs, care va avea loc în Elveția.

Echipa „Tea Borgs“ va participa la un puternic campionat internațional Foto: Facebook/Tea Borgs
Echipa „Tea Borgs“ va participa la un puternic campionat internațional Foto: Facebook/Tea Borgs

„Datorită rezultatelor din America am fost selectați să reprezentăm România la următorul concurs internațional de robotică, care va avea loc în perioada 13-16 octombrie. Se numește First Global Challenge, la care vor participa peste 80 de țări și nu s-a terminat perioada de înregistrare“, a precizat Eugen Nodea, mentor al echipei de robotică.

Echipa are nevoie de sponsori pentru a putea face deplasarea

Echipa de robotică „Tea Borgs“ are nevoie de sponsori pentru a se putea deplasa la concursul de la Geneva. 

„Este un campionat de alt nivel, față de cel din America. Am primit task-ul, cu ce sarcini avem pentru acest concurs și un kit minimal. Poate că aici este noutatea, pentru că suntem obligați să folosim un anumit kit. Dacă la celălalt concurs puteam noi să venim cu propriile inovații pe partea de construcție, respectând anumiți indicatori tehnici, acum toate țările sunt obligate să folosească aceleași piese“, a spus Eugen Nodea, profesor de Informatică și unul dintre coordonatorii lotului național la Informatică.

Amenajarea terenului de antrenament a costat 20.000 de lei

Organizatorii asigură cazare doar pentru o parte a echipei.

Eugen Nodea a precizat că doar amenajarea terenului de antrenament s-au cheltuit fonduri importante. „Suntem 11 membri, elevi, plus doi mentori, iar gazdele ne asigură cazarea doar pentru cinci elevi și un mentor, pentru restul trebuie să ne descurcăm noi. Muncim de ceva timp doar ca să face facem doar terenul de 6 pe 5 metri. Să sperăm că vom aduce României un rezultat pe măsura așteptărilor. Kit-ul este gratuit, dar numai terenul de antrenament a costat în jur de 20.000 de lei. Avem nevoie și de alte lucruri pentru deplasarea în Geneva“, afirmă profesorul.

Echipa de robotică de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu a fost una dintre echipele declarate campioană a României și s-a calificat, astfel, la Campionatul mondial din SUA. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite