România, groapă de gunoi pentru rable. De patru ori mai multe maşini second-hand înmatriculate faţă de maşinile noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În primele şapte luni au fost înmatriculate peste 235.000 de autoturisme second-hand FOTO: Denis Grigorescu
În primele şapte luni au fost înmatriculate peste 235.000 de autoturisme second-hand FOTO: Denis Grigorescu

România continuă să fie o groapă de gunoi a Europei în ceea ce priveşte importurile de maşini second-hand. O arată şi cele mai recente statistici comunicate de către Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Conform oficialilor ACAROM, înmatriculările de autoturisme noi în ţara noastră au ajuns în primele şapte luni din acest an la un nivel de 63.191 unităţi, o uşoară creştere de 1% comparativ cu perioada similară. Boom-ul s-a înregistrat însă în ceea ce priveşte maşinile second-hand aduse în România. Astfel, în primele şapte luni din 2021, nivelul înmatriculărilor de autoturisme second-hand în România a atins un nivel de 235.188 unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 11,04% faţă de perioada similară din 2020. Altfel spus, înmatriculările de autoturisme second-hand în România au fost de aproape patru ori mai mari în primele şapte luni din acest an comparativ cu înmatriculările de maşini noi.

În ceea ce priveşte clasamentul pe mărci autoturisme noi înmatriculate în România în primele şapte luni, Dacia este lider detaşat, cu 15.035 unităţi, urmată de Skoda (5.273) şi Ford (4.773).

Vă mai recomandăm şi:

Dacia a asigurat aproape o treime din vânzările Grupului Renault în Europa în primele şase luni

Când încep lucrările la drumul expres ce va face legătura între autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite