România, groapa de gunoi a Europei: aproape 200.000 de autoturisme second-hand înmatriculate în primele şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul maşinilor second-hand înmatriculate este de patru ori mai mare faţă de cel al maşinilor noi FOTO: Denis Grigorescu
Numărul maşinilor second-hand înmatriculate este de patru ori mai mare faţă de cel al maşinilor noi FOTO: Denis Grigorescu

Înmatriculările de autoturisme second-hand au înregistrat o creştere mare în primele şase luni din acest an, fiind de patru ori mai mari comparativ cu înmatriculările de autoturisme noi.

Conform datelor furnizate de către ACAROM şi DRPCIV, în luna iunie a.c. au fost înmatriculate 32.454 maşini second-hand, ceea ce reprezintă o creştere de 22,23% comparativ cu luna iunie a anului trecut. În primele şase luni din acest an au fost înmatriculate nu mai puţin de 199.555 autoturisme second-hand în România, o creştere cu 9,95% faţă de perioada similară din 2020.

Înmatriculările de autoturisme noi în ţara noastră au crescut in luna iunie cu 16,65% faţă de iunie 2020, ajungând la un volum de 11.853 unităţi. Pe primele sase luni din acest an nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi în România a atins nivelul de 47.698 unităţ, o scădere de 3,87% faţă de perioada similara a anului trecut. Altfel spus, în primele şase luni din acest an au fost înmatriculate de patru ori mai multe autoturisme second-hand faţă de autoturisme noi.

Anul trecut, în ţara noastră au fost înmatriculate 405.045 autoturisme second-hand.

Vă mai recomandăm şi:

Revenire după pandemie. Producţia de automobile în România creşte spectaculos

Se va realiza un nou drum de o importanţă uriaşă pentru uzina Dacia şi furnizorii săi. Care va fi traseul


 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite