Se va realiza un nou drum de o importanţă uriaşă pentru uzina Dacia şi furnizorii săi. Care va fi traseul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitoarea centură Mărăcineni-Piteşti va fi de mare ajutor pentru zeci de firme şi mii de salariaţi FOTO: Primăria Piteşti
Viitoarea centură Mărăcineni-Piteşti va fi de mare ajutor pentru zeci de firme şi mii de salariaţi FOTO: Primăria Piteşti

O centură rutieră finanţată de către CNAIR va face legătura între zona industrială a Piteştiului şi viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, fiind de o importanţă foarte mare pentru uzina Dacia şi furnizorii săi. Centura va costa cinci milioane de euro.

Informaţia ne-a fost confirmată de către oficialii Primăriei Piteşti. „Deşi iniţial nu era în proiect, am solicitat, în mod repetat, pe drumul expres Piteşti-Mioveni, o descărcare directă a traficului rutier în Piteşti, reuşind să convingem CNAIR de oportunitatea investiţiei. Se va asigura, astfel, printr-o bretea rutieră,  fluidizarea circulaţiei spre zona de nord a Piteştiului, dar şi spre fabrica de matriţe Dacia ori spre firmele care deservesc pe orizontală activitatea de fabricare a componentelor auto necesară uzinelor Dacia”, spune Cristian Gentea, primarul Piteştiului.

Viitorul drum de centură va porni din comuna Mărăcineni, de pe DN 73, după cum ne-a dezvăluit Gelu Tofan, viceprimarul Piteştiului: „Acest drum spectaculos va avea inclusiv un viaduct, va trece pe lângă Staţiunea de Cercetări Pomicole Mărăcineni şi va ieşi în strada Depozitelor, în zona Grupului Industrial Componente din Piteşti, unul dintre cei mai importanţi furnizori din industria auto”.  Trebuie precizat că aproape de capătul viitoarei centuri sunt numeroase fabrici de componente auto şi în procent majoritar furnizori pentru uzina Dacia.

Viitoarea centură a fost cerută în repetate rânduri de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România). „Realizarea unei asemenea legături rutiere este foarte oportună având în vedere şi faptul că între Zona Industrială Mioveni şi strada Depozitelor există un flux important de trafic greu la momentul actual susţinut de Fabrica de Matriţe Dacia, furnizori şi sub-furnizori importanţi de piese şi componente din industria auto ce deservesc inclusiv platforma Dacia de la Mioveni. Există de asemenea şi un flux important de trafic realizat între salariaţii industriei locale din cele două zone şi realizarea acestei legături directe de mare viteză”, precizează reprezentanţii ACAROM.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş a cerut de asemenea în repetate rânduri autorităţilor locale şi centrale realizarea acestui drum.

Cel mai probabil, proiectarea acestei centuri va începe în a doua parte a anului viitor.

Legat de viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, de unde va pleca viitoarea centură, elaborarea studiului de fezabilitate a început în octombrie 2020.

Viitorul drum expres Piteşti-Mioveni va face practic legătura dintre autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia. Drumul expres Piteşti-Mioveni va fi o prelungire a Autostrăzii A1 şi va avea o lungime de aproximativ 20 kilometri. Lucrările ar urma să înceapă în toamna anului 2022.

Vă mai recomandăm şi:

Drum expres cu finanţare europeană pentru legătura dintre Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Uzina Dacia

Exclusiv. Cât vor costa noile Dacia Logan şi Sandero şi când vor putea fi comandate

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite