Dacia, creştere procentuală mai mare decât BMW şi Volkswagen la vânzările în Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua gamă Dacia a atras numeroşi clienţi FOTO: arhiva Adevărul
Noua gamă Dacia a atras numeroşi clienţi FOTO: arhiva Adevărul

Dacia îşi revine spectaculos după perioada de scădere de anul trecut cauzată de pandemia de SARS-CoV-2. În primele patru luni ale acestui an, peste o treime din vânzările Grupului Renault în Europa au fost asigurate de Dacia.

Conform datelor furnizate de către ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România), în primele patru luni din acest an, în Uniunea Europeană au fost înmatriculate un număr de 3,4 milioane autoturisme, ceea ce reprezintă o creştere de 24,4% faţă de perioada similară din 2020.

România se situează pe poziţia a 14-a în U.E., cu un volum de 27.624 autoturisme noi înmatriculate, înregistrând o scădere de 14,5% comparativ cu ianuarie-aprilie 2020.

Dacia a vândut în Uniunea Europeană în primele patru luni 111.375 autoturisme, adică peste o treime din vânzările Grupului Renault (324.206 unităţi) şi o creştere de 29,1% faţă de perioada similară a anului trecut. Dacia are una dintre cele mai mari creşteri a vânzărilor din Uniunea Europeană, peste companii precum BMW (+28,2%), Hyundai (+25,4%), Ford (+21%) sau Volkswagen (+19,2%).

Vă mai recomandăm şi:

România, cimitirul auto al Europei. La o maşină nouă, românii înmatriculează cinci maşini vechi

Cum s-a schimbat sectorul auto din România la un an de la debutul pandemiei

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite